14 juni - Vandaag veel regen

Het leek wat weer betreft een goeie dag te worden maar die indruk werd gewekt om half zeven in de morgen. Na uitgebreid mijn ontbijt te hebben gemaakt en verorberd was ik om half acht alweer startklaar voor de volgende etappe. Nauwelijks was ik aan het fietsen en begon het te mieseregenen.

Wat erg lastig is als je brildragend bent er komt namelijk een mist op je glazen dat het kaartlezen ernstig bemoeilijkt. Ik heb de bril daarna afgezet maar prompt reed ik natuurlijk verkeerd en ik kan verzekeren dat schiet helemaal niet op. Dus maar weer opgezet om zulke vervelende hiaten te voorkomen. De hele dag is het regenachtig gebleven zodat het uitzicht zwaar belemmerd werd.

Toch was het een bijzondere streek waar ik door kwam het ging namelijk verder met de wijngaarden in de streek van St.-Emilion, een streek die opvalt door zijn uitstraling van de ontelbare Chateau`s die stuk voor stuk goed onderhouden en opgeruimd zijn. Hier liggen ook ‘de’ Gran Cru wijnen opgeslagen en kan men ook proeven wat men te bieden heeft.

Het stadje St.-Emilion is ook de moeite waard om door te fietsen, het onderscheid zich met andere steden in Frankrijk door de hoofdstraat, die behoorlijk stijgt helemaal met kleine kinderkoppen in waaier verband bestraat te hebben, Daarlangs de typische grijze Franse bebouwingen geeft een heel bijzonder beeld. Ik heb zeker wel 50 km door deze wijngebieden gefietst wat toch een andere indruk geeft dan wanneer je rijd met de auto. Je komt nu over wegen waar dat je met de auto niet komt en bovendien is de beleving duidelijk anders.

Na de vele wijnplantages ging het landschap langzaam over in landbouwgebied met zeer goede granen met tarwe als hoofdproduct maar ook gerst en zonnebloemen maakte deel uit van de gewassen van het goede getoonde product.

In Nederland geeft men een vermogen uit aan zogenaamde ecologische verbindingszone’s hier in Frankrijk is dat volledig overbodig omdat het landschap van nature al de nodige faciliteiten bied.

Tenslotte ben ik gestopt in Nanteuil-en-Vallèe in een gite die ik deel met een Amsterdams stel voor 10,= p/persoon. Wij hebben vanavond gezamenlijk gegeten en zij hebben het eten verzorgd, het hoofdgerecht bestond uit spekjes met rode bietjes en banaan. En ik moet eerlijk zijn het smaakte verrukkelijk. Als toetje chocolademousse en yriskoffie na.

Morgen verder richting Tours…………………………………

Dagafstand 105,56 km
Gem. snelheid 15,79 km/uur
Max.snelheid 49,58 km/uur
Daghoogte 1167 meter

2 reacties op 14 juni – Vandaag veel regen

 • Toch nog gelukt!

  Dag Johannes, We hebben je enkele dagen gemist!
  Gelukkig nu weer een teken van leven van je.
  Het zit er bijna op ! geweldig!
  Wij zijn ook weer thuis na een mooie tijd bij Martijn.
  Maar dat verhaal van die cadillac hebben we hoop ik nog te goed.
  Fiets nog even lekker door,en let op de handwijzers!
  Groetjes, ome Martin en tante Mien Bell.

 • Dag Johannes,
  We hebben je weer thuis!!Mijn God wat een baard en krullen!!We hadden je niet herkend,zo’n schoonheid!!
  Het was erg fijn dat je familie met zovelen er waren en ook nog een boel vrienden!
  Je zei dat je niet wist wat vanaf morgen te doen? Nou als je ze allemaal een keer bezoekt,heb je al maanden nodig!
  En dan al die verhalen nog in boekvorm uitgeven! Mari zal wel weer een mooie DVD in elkaar flansen. Is hem wel toevertrouwd,te merken aan de DVD van je vorige reis!
  We vonden het heel fijn je te volgen en we feliciteren je danook echt hartelijk met het resultaat. Je “REIS: heb je gemaakt,je kunt nu lekker met de benen omhoog,je belevenissen nog eens overdenken. En genieten van je kleinkinderen!( Ook van Annie,en je kinderen natuurlijk!)En Tars krijgt ook weer rust!We hopen je vlug weer eens te zien!
  Ik moet ook nog even afkicken!!
  Groeten voor allemaal,
  Ome Martin en tante Mien Bell.