Morgen vertrekken

Terwijl de weersvooruitzichten ook hier in Nederland aangeven dat het na enkele koude nachten de goeie kant opgaat, is eveneens morgenvroeg het moment aangebroken om naar Eindhoven af te reizen en achtereenvolgens naar Girona te vliegen, en daar daadwerkelijk te starten voor de tocht.

Betreft de fiets, daar zijn nog enkele kleine veranderingen op aangebracht zoals een extra bidonhouder om zeker te zijn van voldoende drinken bij extreem warm en dorstig weer. De fiets is zorgvuldig verpakt in een grote kartonnen doos om beschadiging zoveel mogelijk te voorkomen. En is de bagage ingepakt en verdeeld over de zes tassen nadat er toch weer gestreept is in de paklijst om de doodeenvoudige reden dat het er anders niet in kon, bovendien gaat het gewicht van de mee te nemen bagage over het toelaatbare en is het afwachten hoe de luchthavenautoriteiten hiermee om zullen gaan maar daar komen wij morgen ongetwijfeld achter.

Overweldigend waren te talloze reacties afgelopen weekend, met alle positieve wensen voor de komende tijd evenals het fijne weekend samen met mijn gezin en zeker niet op de laatste plaats de vele schriftelijke reacties op de site, welke mij in het afgelopen weken bereikte.

Het gaat nu echt gebeuren, het werd tijd, ik, maar ook mijn omgeving was eraan toe. Mijn ervaring is dat je er naartoe leeft, sterker nog op een bepaald moment ben je nergens anders meer mee bezig dan met de te maken fietstocht.

De wekker wordt gezet op zes uur en morgen zien wij weer verder.

10 reacties op Morgen vertrekken

  • Inge Bellemakers

    Zo, dan eindelijk de laatste uurtjes in holland samen met ons mams. Alles gepakt, mooi weer in het vooruitzicht wat wil je nog meer….
    Succes voor de komende dagen en heel veel fietsplezier met veel mooie momenten!
    Doe je best en geniet….!!!
    Gr oit stippent

  • iris

    Haa Ome Johannis!
    Helaas kan ik je morgen niet uit komen zwaaien in Eindhoven, want ik moet naar school natuurlijk.
    Ik wens je een hele goede reis en veel succes!
    Liefs Iris

  • sint tunnisse broekies

    nou Johannes, daar ga je dan! nog een laatste borrel (hier ook…), wat slapen en het vliegtuig in. Uit je verslagen en na onze “laatste controle” afgelopen zondag hebben we vastgesteld dat je er klaar voor bent: goeie fiets, afgetraind lichaam, gezin dat er volledig achter staat en niet onbelangrijk een hondenfluitje!
    Je “petekientjes” hadden je morgenvroeg graag nog persoonlijk succes willen wensen, maar school en werk werken niet mee. Toch willen we je nog snel heel veel succes wensen en hopen dat je een geweldige ervaring rijker en gezond natuurlijk weer thuis komt. De sterke verhalen de komende jaren horen we graag aan, al zal het soms een lange zit worden. Het feit dat je er überhaupt aan begint vinden we al geweldig, dat je het volbrengt weten we zeker.En zeg nou eerlijk: wie kan nou zeggen dat zijn peetoom ff een tocht alleen op de fiets gaat maken van ruim 6000 km.? Wie weet zien we elkaar nog ergens en anders zullen we zeker na 6080 km. komen kijken of je nog fit genoeg bent om de tocht af te maken.
    Johannes, veel succes, alle geluk die je maar nodig hebt en weet dat we hier in St. Anthonis trots op je zijn.
    Nog een paar tips: goed rechts houwe, alleen in Narbonne links, anders bliefde reuntjes fietse…
    Ons vader zou zeggen: recht noar huus, en de’k niks van ouw heur….
    Tars, Conny, Iris, Eline en Stijn.

  • elly en kees

    Hallo Johannes,

    Wij willen je morgen een goede start toewensen.
    Heel veel fietsplezier; maak er een mooie tocht van.

    Groeten,
    Elly en Kees (Spinners bij B-Fit)

  • Jan en Anny Nabben

    hee Johannes,
    nou kan’ t gaan gebeuren. Je bent er helemaal klaar voor!!! Aan de voorbereiding kan het nu niet meer liggen. Het ziet er perfect uit en ook in je hoofd ben je er helemaal klaar voor! Dus gaan met die banaan!!!!!!!!!!!!
    Heel veel succes, buen viaje (Spaanse goeie reis). Geniet er van, neem de tijd. Wat is tijd trouwens?? We volgen je en je weet dat ik zo mee zou willen.
    enne….. we gaan wel unne keer met Annie fietsen………

  • tars

    …..Uhhh Johannes, nog een laatste tip, helemaal vergeten zojuist in m’n berichtje.
    “Vergeet de doos er niet vanaf te halen voor je aanfietst….”

  • Esther

    Hoi Johannes,
    Eindelijk begonnen aan je grote avontuur!!! Ik wil je een mooie, veilige en onvergetelijke tocht toewensen en zal je de komende tijd zeker volgen via je site. Alle goeds en kom heelhuids weer terug!
    Geniet!!!!!!
    groetjes,
    Esther

  • vanmorgen 6.45 uur!!!! Johannes z,n fiets afgezet op het vliegveld en naar wat problemen bij de Douane 7 x op en neer door het detectie poortje.(der zitte namelijk ijzeren clickers onder z’n schoen) is Johannes” Den Pelgrim” dan vertrokken. Johannes veel plezier onderweg ik kom weekelijks terug met de TIP van de week……Tars heeft het startschot al gegeven en we zullen weekelijks terug keren met de “TIP” van de week. Nu is Tip1 al bekend (zie Tars) Mijn tip is : Start niet te snel want voor ge het weet ben de weer thuis. P.s. waarom moest dat spoorboekje van Spanje mee? Groeten

  • Net te laat om uit te zwaaien maar misschien nog net op tijd om welterusten te wensen voor de eerste overnachting. De tip van Tars om de doos te verwijderen leek me juist maar overbodig. Je wilt er iemand anders ongetwijfeld blij mee maken dus ga je die niet meesjouwen. Hasta la Via (ik probeer maar wat.) Ik bedoel dus goeie reis.

  • Peter schagen

    Hê Johannes

    Nauw maat het is dan begonnen, het ziet er goed uit zo bepakt en gezakt je hebt goed weer en dat heb je wel nodig zeker in het begin. de natuur is er prachtig en je zult er zeker van genieten ik wens je een goede reis, enne kijk uit he

    groeten van Peter en Hanneke.