Waarom zo`n eind fietsen zonder Annie ?

Zoals in een eerder verslag al aangegeven, is de directe aanleiding om een grote fietstocht te gaan maken een gevolg van het bereiken van mijn vroegpensioen vergezeld met een goede gezondheid, een voorwaarde wat enorm belangrijk is. Even heeft het er naar uitgezien dat de gezondheid een struikelblok zou zijn, maar gelukkig is het tij gekeerd en is na een jaar de Q-koorts welke mij was overkomen, getackeld. Ook deze vervelende ervaring heeft er toe bijgedragen dat mijn besluit na genezing zeker gestalte zou gaan krijgen. Voeg daarbij mijn ervaringen van onze ( samen met Annie ) eerdere fietstochten waar een soort fietsvirus uit is ontstaan en “het waarom” is grotendeels verklaard.

Het fietsen over pelgrimswegen is iedere keer weer een geweldige ervaring, zeker de wegen naar Santiago de Compostela in West-Spanje is bijna niet onder woorden te brengen. De prachtige routes maar zeker ook de ontmoetingen met medepelgrims en zeker niet op de laatste plaats het onderweg zijn beweegredenen om zo`n uitdagende tocht te maken.

De Zilverroute over Via De La Plata is een route die start in Sevilla in Zuid Spanje en eindigd in Santiago de Compostela in West Spanje en dit is nu juist de camino waarvan ik steeds aangegeven heb om deze te willen gaan fietsen. Hij loopt deels over zeer oude wegen van 2000 jaar oud en is al eeuwen bekend als handelsweg maar ook als pelgrims weg ofwel camino. Langs de route vindt je niet alleen talrijke cultuur historische gebouwen en monumenten maar ook oude dorpen en steden, kerken, kloosters en natuurlijk refugio’s waarvan met name pelgrims gebruik van kunnen maken na het vertonen van een Credencial (stempelkaart ).

Voordat ik eindig met deze korte uiteenzetting nog even het volgende, men vraagt zich steeds af waarom gaat Annie niet mee. Dat is ook in een kort tijdsbestek uit te leggen. Bij de eerste plannenmakerij over de nu voorliggende fietstocht heeft ze te kennen gegeven om niet zo lang van huis te willen, ik begrijp dit en wil haar beslissing dan ook respecteren tenslotte hebben wij ook nog kinderen en heerlijke kleinkinderen. De afspraak is dan ook gemaakt dat wij intensief contact blijven houden wanneer de techniek ons niet in de steek laat.

Tot zo ver…….. ruim één week voor vertrek.

22 reacties op Waarom zo’n eind fietsen zonder Annie ?

  • Charles

    Hoi Johannes,

    Heb de site gelezen, ziet er goed uit. Mooie fiets heb je aangeschaft, ik denk dat je er veel plezier aan gaat beleven. Heb de reis op een gelijkwaardige fiets gemaakt en heb geen centje pijn (nou ja…….zadelpijn wel een beetje) gehad. Denk dat het, zeker met meer bagage dan de vorige keer, prettiger fietsen is dan op de renfiets. Ik ga je zeker volgen, wens je enorm veel plezier en heerlijk fietsweer toe.
    Charles

  • jan van der kruis

    Hallo Johannes,

    Het gaat nu echt gebeuren. Fantastisch. Als geen ander kan ik dit gevoel omschrijven.Ik weet dat je echt kunt fietsen, maar deze afstanden en gedeeltelijk alleen. Hoewel, je komt altijd mensen tegen die je in wat mindere tijden kunnen inspireren. Ook dit heb ik ervaren toen ik jouw lieve Annie en jou mocht ontmoeten op mijn speciale tocht naar Rome. Johannes, ik ga je volgen. Vele groetjes en ik ben trots op je.

    Groetjes,

    Jan van der Kruis

  • liesje hendriks

    Hoi Johannes
    Wij willen jou vanuit het “Astense” een fantastische reis toewensen, en natuurlijk een veilige thuiskomst. Wij volgen je avontuur via dochterlief, en natuurlijk lezen we je verslagen op deze site.
    Heel veel succes en vooral veel fietsplezier.
    To ziens.

    Edward en liesje Hendriks

  • Frans-jozef Maas

    Hoi Johannes,

    Een goede reis toegewenst vanuit Meijel. Maak er een mooie reis van en geniet ervan.

    Gegroet,

    Frans-jozef Maas

  • Frans en Mariet

    Johannes.
    Als wij dit hier thuis zitten te schrijven (dinsdag 20 april, ca 14.45 uur) is het nog geen zeven dagen meer voordat je aan de eerste kilometers van je droomfietsreis zult beginnen. Als de tocht verloopt zoals de voorbereidingen zijn verlopen gaat alles op rolletjes. Wij wensen je een perfecte reis toe, eentje zoals je die in gedachten al verschillende keren hebt gereden. Je zult wel een hele prestatie moeten leveren, en dat je dat kunt weten wij, maar vergeet onder het presteren niet te genieten van de omgeving. Wij zullen wel zorgen dat jouw Annie zich niet gaat vervelen. Heel veel succes toegewenst en wij blijven je uiteraard volgen.

    Frans en Mariet

  • Harrie Jacobs

    Hoy Johannes ja de grote dag is bijna aangebroken ik wens je veel fietsplezier zonder blessures met goei weer en een behouden thuis komst ik blijf je volgen groetjes ook voor Annie

  • piet en janny kempenaar

    Hallo Johannes,

    Zo even een reactie vanuit Emmeloord, nog 7 nachtjes en dan gaat het grote avontuur beginnen. hopen dat de aswolken wegblijven, zodat je volgende week op tijd kan beginnen. Aan de fiets kzal het niet liggen, de benen hebben het vertrouwen, wat kan dit avontuur nog tegenhouden. Johannes een mooie rit toegewenst en Ted de Braak zou zeggen toi toi toi en hou je hoofd er altijd bij Groetjes vanuit Emmeloord Piet en Janny.

  • Marisca, Kim en Pieter

    Hallo Johannes en Annie,

    Allereerst de complimenten voor deze prachtige site.
    We willen je heel veel fietsplezier wensen,we zullen je op de voet volgen en we zien uit naar je reisverslagen.
    Het zal vast en zeker een prachtige tocht worden.

    Heel veel groetjes,

    Marisca, Kim en Pieter

  • Ans en Jac van den Eijnde

    Via de nieuwsbrief april 2010 van B-Fit kwamen wij achter je stoere plan! Geweldige tocht, behouden vaart, en je komt vast wel bekenden tegen onderweg, zoals wij in Australië Frans en Mariet ontmoet hebben. We volgen met belangstelling de tocht.
    Succes, Ans en Jac van den Eijnde

  • Toon en Tonnie

    Ja Johannes en Annie vanaf morgen zijn de dagen voor vertrek nog op 1 hand te tellen, het komt nu echt dicht bij. De fietstocht van je leven. Lang van gedroomd, veel over gesproken en nu is het dan bijna zover. Spannend zeg !
    Het fietsen heeft jullie altijd al goed af gegaan en nu Johannes ga je de tocht alleen beginnen. Annie en alle andere thuisblijvers kunnen en zullen je van thuis uit op de voet blijven volgen, daarvoor heb je goede voorbereidingen getroffen. Wij wensen jou Johannes heel veel succes en vooral heel veel fietsplezier, geniet van de tijd en van alles en iedereen die je onderweg mag tegenkomen. We blijven je volgen !! Toi, toi, toi !!!!

    Liefs, Toon en Tonnie

  • Jan van Hout

    Hallo Johannes, een hele fijne en goede reis gewenst. Als je terug komt zullen we hoogst waarschijnelijk zijn verhuisd naar Duitsland. Je bent dan van harte welkom om de duitse zwartkoppen op eigen grondgebied te komen bewonderen. Ik hoor graag van je en zal je zeker hier volgen. Tot van de zomer. Jan

  • Margon

    Heel veel fietsplezier!! Geniet van iedere seconde. We zullen je blijven volgen vanuit Bakel, Helmond en Nijmegen.
    Liefs Margon

  • Maarten

    Beste Johannes, ik wil je een mooie reis toewensen en veel plezier met het legen van je brain. geniet van alles en denk eraan: altijd blijven lachen WAT er ook gebeurd.
    succes maarten (b-fit)

  • Bernard en Lilian

    Hallo Johannes, we wensen je heel veel succes met dit fietsavontuur, deze keer zonder Annie ( zal toch wel wat zwaarder zijn) maar geniet ervan en ook wij zullen je zeker volgen!
    Groetjes Bernard, Lilian, Merel en Wessel.

  • Dag Johannes, We willen je nog even een hele goede fiets-tocht toewensen. Ben voorzichtig,want we willen je over ongeveer 3 maanden weer in onze armen kunnen sluiten!!
    Voor Annie ook succes,zo lang alleen,maar iedereen zal zich wel om haar bekommeren!
    Johannes we volgen je,en we zullen aan je denken.
    Heel veel groeten en succes van ons,
    Ome Martin en tante Mien Bellemakers.

  • Mirjam

    Lieve ome Johannes,
    Wij wensen je heel erg veel succes en plezier bij deze enorme uitdaging. Wij denken aan jou, maar ook aan tante Annie en alle kinderen en kleinkinderen die jou zo lang moeten missen. Doe voorzichtig en kom weer veilig thuis!!
    liefs
    Mirjam, Bastiaan, Emma, Guus en Anne

  • Antony Bellemakers

    Hallo Johannes (en thuisblijvende Annie)

    Vanavond nog een laatste massage, de beenspieren goed invetten en morgen ‘t vliegtuig op.
    Ik zou zo meegaan! Maar de plicht roept. Ook hier houden kinderen (van anderen) en kleinkinderen (van ons!)me thuis…

    Maar ik wens je een zeer fijne tijd toe en een prachtige ervaring! En natuurlijk een behouden terugkeer!

    Antony & Dirk

  • Maria

    Nogmaals goede reis wij volgen je.
    groetjes Maria

  • marko p

    hoi johannes
    ik wens je veel sucses met je tocht door spanje
    morgen is het dan zover.
    groetjes marco pantanie

  • jan van der kruisjkruis

    Hallo Johannes,

    Succes, geniet van deze byzondere onderneming.

    Jan

  • dag Johannes,Dat is bar en boos geweest! We hopen dat je nu toch weer wat zon krijgt! Je maakt er wel een uitgebreid verslag van,dat we met olezier lezen.Al moet ik zeggen dat we ook mee leven als het jou minder goed gaat.Gelukkig stap je telkens weer opgewekt op de fiets!gelukkig is de politie zo vriendelijk om je in de gaten te houden!!
    We hoorden op de radio,dat het in Frankrijk ook erg slecht is op het ogenblik.(als dat je kan troosten??)Johannes weer succes met het fietsen,en heel veel hartelijke groeten van ons,
    Ome Martin en tante Mien Bell.

  • Elly van den Broek

    Hoi Johannes, ook ik heb je gevonden op de site.Goede uitdaging van je. Nog even volhouden,want je bent al aardig op weg. Heel veel succes en alle goeds. Groeten, Elly van den Broek.