18 juni - Vandaag lang doorgefietst.

Vannacht goed geslapen op een zeer rustige camping aan de Loir. De uitbater van de camping was gisterenavond wel even langs geweest, een praatje gemaakt en toen hij in de gaten kreeg dat ik pelgrim was wilde hij ook van een vergoeding niets weten. Ze zeggen ooit de schelp doet wonderen en af en toe lijkt het erop. Zo ook wanneer je op je routebeschrijving staat te kijken men informeert direct of ze ergens mee van dienst kunnen zijn.

Overigens het valt niet mee om de retour reis te maken met de bestaan de routebeschrijvingen omdat deze geschreven zijn van noord naar zuid en ik fiets hem nu andersom, gevolg is dat ik nogal eens verkeerd rij.

Vandaag ben ik ook zeer aangenaam verrast door de stad Chartres, ik heb al vele kathedralen gezien maar die van Chartres verslaat alles inclusief de machtige bouwwerken in Spanje. Het is de moeite waard om de reis er naar toe te maken om daar een paar dagen rond te kijken. Ik ga er ook zeker terug samen met Annie.

Toen ik vanmorgen om kwart over zeven aanreed dacht ik dat het een super dag zou worden wat betreft het weer maar dat viel tegen even heb ik de zon gezien en het ging met de minuut harder waaien op zich hoeft dat geen probleem te zijn maar ik had al voor de vierde dag deze recht van voren en hoe gek het ook klinkt op den duur gaat dit vervelen. Dit wordt dan nog eens aangewakkerd als ik weer een Nederlandse fietser tegen kom, die beginnen allemaal te vertellen dat het zo lekker gaat met al vier dagen de wind in de rug. Om 5 uur vanmiddag kwam de zon zich nog eens melden ik ben dan ook pas om zeven uur gestopt om te profiteren van deze meevaller op het laatst van de dag. Boven dien heb ik mijn route nog eens doorgelicht en ben tot de conclusie gekomen dat het heel goed mogelijk is om zaterdag 26 juni Bakel binnen te rijden natuurlijk nog onder voorbehoud.

Morgen ga ik richting ten Westen van Parijs want hier ga ik dus buitenom om de chaotische drukte te mijden.

Dagafstand 128,48 km
Gem. snelheid 16,42 km/uur
Max.snelheid 45.16 km/uur
Daghoogte 699 meter

Comments are closed.