19 juni - Heel de nacht viel het met bakken uit de hemel.

Werkelijk de hele nacht had het geregend en toen ik om 7 uur opstond was het nog niet droog. Wat moest ik doen, wachten tot het droog werd ? Of toch opbreken en alles nat inpakken ? Voor het laatste heb ik tenslotte gekozen want s`middags wilde ik toch al een extra stop inlassen om naar het voetballen te kijken en bij een andere beslissing zou het fietsen zeker letterlijk en figuurlijk in het water zijn gevallen, en zou er in het slechtste geval niet gefietst worden. Ik had het geluk dat ik kort bij het toiletgebouw stond met de tent, zodat het organisatorisch meer mogelijkheden bood om de zaak enigszins geordend ingepakt te krijgen door de spullen daar eerst uit te stallen wat dan ook gebeurden.

Negen uur aangefietst toen het zo goed als droog was. De hele dag is het redelijk droog gebleven alleen op het einde van de dag kreeg ik nog een fikse regenbui over mij heen. Evenals gisteren verschillende malen verkeerd gereden omdat de routebeschrijving nu eenmaal andersom aangegeven wordt.

Het landschap veranderde in een soort parklandschap met meer groen en bossen..Op dit moment heb ik mijn tent opgezet in Hénonville wat ligt in het park Naturel Règional du Vexen een heuvelachtige streek van overwegend kalksteen, met soms pittige maar korte hellingen en dorpjes met kleinschalige landbouw gedrapeerd in een afwisselend landschap. De naam Venix is afgeleid van een Gallische bevolkingsgroep die hier woonde. De streek werd in 1995 aangewezen als beschermd landschap.

Opvallend is dat hier weinig of geen bouwvallige huizen staan, eveneens valt op dat er erg veel tweede huizen staan. Dit is denk ik te verklaren dat het op korte afstand van Parijs is wat dan een tweede huis mogelijkheid verklaard.

Morgen ga ik mijn verslag wijden aan “hoe bevalt het fietsen alleen”. Maar nu eerst slapen, opbreken, pakken en fietsen richting Compiegne.

Dagafstand 92,30 km
Gem. snelheid 16,25 km/uur
Max.snelheid 51,05 km/uur
Daghoogte 956 meter

Comments are closed.