17 juni - De dag begon met veel regen.

De lange nachtrust, ondanks dat ik enkele keren wakker ben geworden door de hevige regen, heeft mij goed gedaan na een dag van stoempen ( wielertaal ) Rond 10 viel ik in slaap en om 7 uur opgestaan. Omdat het toch regende heb ik nog geprobeerd om mijn verslagen te versturen, dit was gisteren ook al niet gelukt, maar ook vanmorgen lukte dat niet. Het schijnt dat de Spanjaarden de wifi problematiek beter onder de knie te hebben als de Fransen want in Spanje heb ik daar relatief weinig problemen met ondervonden.

Om 9 uur heb ik mijn tentje afgebroken en nat ingepakt met het gevolg dat ik pas tegen 10 uur aangereden was. Normaal heb ik dan meestal zo`n 30 km op de teller. Gelukkig was de wind minder hard als gisteren en ook het klimwerk viel vandaag reuze mee zodat ik uiteindelijk toch nog een behoorlijk aantal km gemaakt heb.

Al na 20 km kwam ik door Tours waar ik de Saint Gatien Kathedraal bezocht heb tijdens een regenbui evenals de meeste Kathedralen onderweg was ook deze indrukwekkend en viel voornamelijk op door zijn vele m2 glas in lood en de enorme hoogte van het gehele middenschip.

Bekendheid uit het verleden dankt deze Kathedraal als pleisterplaats niet alleen van grote hordes pelgrims maar ook Jeanne d`Arc en Franse Koningen gebruikte hem op weg naar Santiago de Compostella zo stond er te lezen.

Tijdens mijn fietsen ga ik mijzelf erop betrappen dat al die rust onderweg en al het moois dat is te zien gewoon aan het worden is. Het lijkt wel een vorm van verzadiging in ieder geval zou dit een teken kunnen zijn van dat de reis mogelijk te lang gaat duren om alles op te nemen en te verwerken.

Het landschap bestaat hoofdzakelijk uit landbouwgronden met kwalitatief goede gewassen waaruit je af mag leiden dat de Fransen wel kunnen boeren. Rondom en op de erven van de boerderijen en Chateau`s zien er over het algemeen goed onderhouden uit wat enkele honderden km terug wel anders was.

Het laatste gedeelte vandaag liep langs de rivier De Loir wat ook weer een heel aparte beleving was met de vele parkjes wandelgebieden en vooral veel pick nick plaatsen aan de oevers of op speciaal aangelegde plaatsen. De municipal camping waar ik mijn tent heb neergezet is ook langs de rivier in Moree. Morgen ga ik richting Chartres wat ook een interessante stad moet zijn. Wij gaan het morgen bekijken.

Dagafstand 102,26 km
Gem. snelheid 16,63 km/uur
Max. snelheid 45,16 km/uur
Daghoogte 859 meter

Comments are closed.