14 mei – De ontmoeting.

Na gisteravond laat voortreffelijk gegeten en gedronken te hebben in mijn Hostal in Dona Mencia (voor eten drinken en slapen 23,50 wat bijna niet is voor te stellen), was mijn lijf rijkelijk voorzien van de nodige energie voor vandaag en dat zou nodig zijn, zo zou het blijken.

Vanmorgen vroeg tijdens het ontbijt kreeg ik al een sms bericht van René waar ik zat en hoe de reis vandaag gepland was, want hij wilde met mij afspreken en ook ik vond het wel leuk om een bekende te treffen. Dus had ik in grote lijnen aangegeven hoe mijn route liep, zodat ook hij zijn plan hierop af kon stemmen. Hij kwam dan met de auto vanaf Malaga mijn richting op. Mijn optimistische inschatting was dat ik rond 12 uur in Cordoba zou zijn. Dit bleek te voorbarig, ook al was ik al gestart met een extra tandje erbij. Want in  praktijk bleek dat er aanmerkelijk meer klimwerk te verzetten was dan dat ik verwacht had. Ik heb toen mijn route tijdens de rit aangepast, er van uit gaande dat hij mij dan automatisch achterop zou rijden. Toen bleek dat hij al om half 10 in Cordoba was liep het in het beginsel al mis, maar uiteindelijk hadden wij elkaar rond 1 uur vlak voor Cordoba getroffen en indirect samen Cordoba in grote lijnen verkend.

Want deze stad even bekijken behoort niet tot de mogelijkheden. Duidelijk is geworden dat het zeker de moeite waard is, een geweldige stad met bv de prachtige Mezquita. Plan is om dit op een later moment zeker te doen bv samen met Annie, want met een bepakte fiets was het allerminst praktisch.

Ondanks dat het licht bewolkt was, is het de hele dag droog gebleven wat toch een erg plezierige ervaring is,  je geniet meer en alles is toch even net iets anders. Al vlug bleek er een einde te komen aan de oneindige olijfgaarden en ging het in een vlug tempo over in een landbouwgebied met hoofdzakelijk granen welke al grotendeels in de korrel staat, in tegenstelling met het eerder doorkruiste hoger gedeelte van Spanje, waar zelfs nog grote delen zaaiklaar, en dus ook nog ingezaaid gemaakt moesten worden. Kortom ik heb de neiging om het de graanschuur van Spanje te noemen omdat ook hier ontzettende grote percelen in de heuvels met granen te zien waren.

De laatste 50 km heb ik meer auto`s gezien als in de gehele route tot nu toe en ik moet constateren dat daar geen fluit aan is. Dit hoeft voor wat mij betreft ook niet, dat men van wijze van spreken de zoom uit je broek rijdt. Overigens René had hier grote zorgen over en kwam met van allerlei voorstellen om dit gevaar te tackelen. Hij had gelijk maar wat moet je in zo`n geval? Geef mij dan maar de absolute stilte van 1 auto per half uur. Ik ga er voorlopig van uit dat dit een incident was.

Op dit moment vertoef ik op een camping in La Carlota waar ik mijn tent opgezet langs een Hollander uit Maastricht. Overigens het viel niet mee om mijn haringen in de grond te krijgen want alles was grind en keien. Maar hij staat!

Het was een speciale dag die op vele terreinen afweek van wat ik inmiddels gewend was. Morgen gaat de rit verder “door de bakoven” van Cordoba naar Sevilla. Het zal mij benieuwen!

Dagafstand 110,65 km
Gem. snelheid 17,45 km/uur
Max. snelheid 60,38 km/uur
Daghoogte 1135 meter

Comments are closed.