2 mei - Vandaag de dag van de beklimmingen.

Vanmorgen om half 10 vertrokken nadat ik een voortreffelijk ontbijt had verorberd samen met de Achterhoekers in mijn hotel in Morella. En deze getankte brandstof zou ik in de loop van de dag meer dan nodig hebben n.l.vandaag moest ik over het hoogste punt van de route “onbegrensd fietsen naar en door Andalusië “. Plezierig was dat het eerste half uur het licht naar beneden ging zodat de spieren opgewarmd konden worden. Maar hierna begon het dan ook echt. steeds omhoog en hoewel ik er op ingesteld was dat ik zou moeten lopen wist ik dat uit te stellen tot 2uur in de middag, veschillende keren ben ik bij de 1800 meter geweest onder andere Puerto de Cuarto Pelado, de Puerto de villarroya en de Puerto de Sollavientos en daarbij tussendoor zakkende naar 1400 meter.

De dag begon met zon, maar veranderde in licht bewolkt en juist toen ik bijna bij het stadje Allepuz was brak er een hevig onweer los (zoals het tekeer kan gaan tussen de bergen).Even heb ik zelfs moeten schuilen omdat je geen hand voor ogen zag.

Wat mij vandaag opgevallen is: er zijn geen fietsers in de bergen en nagenoeg ook geen auto`s. De meeste auto`s die je ziet toeteren of begroeten zwaaiend. Op de 500 km die ik nu afgelegd heb heb ik 8 wielrenners (racefietsen) gezien en een Nederlands duo, Hans en Bert uit de achterhoek, triatlon-atleten die minimale bepakking bij zich hadden. Hiermee heb ik rond de middag nog een uurtje opgefietst.

Om een uur of 3 heb ik in Fortanete Menu de Dia genomen ( 4 gangen menu)voor 11 euro inclusief wijn koffie en noem maar op.

Het uitzicht was vandaag weer heel bijzonder. Voor degene die het nog niet wisten: ik heb vandaag geconstateerd dat het witte marmer uit Spanje komt: honderden hectaren met daarop minimale begroeiing. Ook heb ik geconstateerd dat de rood-witte palen langs de weg van twee en een halve meter om de 50 meter staan. Tientallen keren heb ik dat gecontroleerd.

Mijn hotel ligt langs de route en als ik uit het raam kijk zie ik de weg weer stijgen richting waar ik morgen moet.

Tripafstand : 92,25 km
Triptijd ; 7,17 uur
Gemiddelde snelheid :12,65 p/uur
Max. snelheid : 67,25 p/uur
Daghoogte : 1878 meter

Comments are closed.