30 april - Was weer werkendag

Na de eerste nacht in mijn tent geslapen te hebben moest ik er om vier uur uit om de was binnen te halen: het ging regenen. Ik ben vanmorgen vroeg opgestaan om onder een blauwe hemel te gaan douchen en een bakker te gaan zoeken in het dorp. Helaas er was geen enkele winkel te bekennen, laat staan een bakker. Melk met muesli maken kon ik ook vergeten en mijn water was op (slechte en ondoordachte voorraad). Ben toch maar aangefietst met de hoop vlug een supermarkt te vinden maar ook hierin kwam ik bedrogen uit, de eerste bar voor koffie met een eventueel broodje ( 2 kaakjes) doemden pas om 10 uur op zodat de bidon water welke ik van een Nederlandse buurman had meegekregen inmiddels ook leeg was dus toch maar mijn bidons gevuld bij de dorpskraan.

Om 1 uur ben ik gestopt en heb ik uitgebreid gedineerd voor 9,= Euro “Menu de Dia”, eveneens had ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn verslag te zenden.

Het was vandaag qua fietsen weer een heftige dag, Ik heb meer aan Rene gedacht met zijn uitspraak van “de adelaar van De Rips “als aan onze koningin daar ben ik eerlijk in.

Ik moest vandaag naar beneden om de Ebro over te steken en daarna weer omhoog om tenslotte op 600 meter te stoppen bij hotel Miralles in Horta de Sarit Joan. De laatste 25 km waren heel bijzonder n.l.over een oude spoorlijn die toch nog 150 meter steeg. Ook voerde deze door 6 tunnels van ongeveer 500meter lengte gemiddeld. Deze waren weinig of niet verlicht zodat mijn automatische verlichting nuttig werk verrichte. Ik zie de hele dag druiven,olijven en sinaasappelbomen afgewisseld door af en toe bossen. De wegen zijn over het algemeen zeer goed en vrijwel geen verkeer.

Jos van Mierlo belde zojuist en zat in Bastonge en kende ook geen problemen. Morgenvroeg verder………………

Afstand vandaag : 100,5 km
Gemiddelde snelheid :16,1 km/uur
Maximale snelheid :63,81 km/uur
Daghoogte : 1247 meter

4 reacties op 30 april – Was weer werkendag

  • Inge Bellemakers

    Heey pap,
    Zo te lezen in je verslagen moet je conditie in een paar dagen behoorlijk zijn gestegen. Bultjes van die hoogte kennen we in boakel en omstreken niet, dus daar was weinig aan voor te bereiden! Zorg dan maar dat de voorbereidingen van een ontbijtje en water goed zijn, dan komt het helemaal goed! Enne…. ons Pien is ook flink bezig met d’r conditie opbouwen, want ze kruipt sinds donderdag! Heel veel succes, enne denk aan jezelf!!!
    Liefs Inge

  • jan van der kruisjkruis

    Hee Johannes,

    Goed te lezen dat je van start bent.Beetje klimmen en dalen is je wel toevertrouwd. Hoewel, ik vond Annie berg op beter dan jij. Daarom koos ik ook altijd haar wiel. Geweldig die vrijheid. Ik heb een paar dagen in de Ardennen en Eifel vertoefd en gefietst. Niets vergeleken bij jou, maar zelfs dit deed pijn.Zorg goed voor jezelf.Groetjes van Jan van derKruis

  • Dag Johannes,
    We waren al ongerust toen we twee dagen niets van je gehoord hadden!!Maar je moet er wel voor werken om door spanje heen te komen.Ze gebruiken de spoorrails nu dus voor fietspaden!Hier regent het vandaag ook sappig.we zijn al lekker nat geworden!Maar de bakker, bij ons, was wel open!
    We wensen je lekker weer,zon,en bakkers op je reis! Heel veel groeten,en we zullen hier niet mopperen op de regen,misschien blijft het bij jou dan droog!
    ome Martin en tante Mien Bell.

  • jan van der kruisjkruis

    He,Johannes, was de nou, lopen..Hedde uw wandelschoenen bij.? Ge wit het toch, tantje terug en klimmen..

    Gr,

    Jan