29 april – Dag 3 met veel wind.

Gestart met een karig ontbijt zodat een eerste stop om een paar broodjes te eten al na een uur noodzakelijk was. Half negen vertrokken en behoorlijk moeten zoeken om de stad uit te komen maar uiteindelijk toch gelukt. Ook vandaag was het weer veel klimmen en ik moet zeggen dat gaat goed, alleen op het laatst heb ik enkele keren een stuk gelopen de kilometers gaan dan tellen, zeker als het stijgings persentage 10 a 12% wordt. Het lijkt of het allen maar omhoog gaat tenslotte zijn de afdalingen iedere keer van korte duur.

In tegenstelling met gisteren heb ik nu wel de tijd genomen om met de regelmaat een kop koffie te kopen met iets te eten wat voor mijn gestel (dus conditie) beter is. Eveneens heb ik ook enkele mooie stadjes bezocht en daarbij sprong de stad Montblanc er boven uit, ik heb daar dan ook enkele foto`s gemaakt m.n. de binnenstad was geweldig alleen al de voorgevel van de prachtige kerk was uitzonderlijke klasse.

De natuur was ook heel afwisselend van het ene nationale natuurpark in het andere, afgewisseld met landbouw gebieden. Vandaag heb ik de eerste grasmaaiers gezien voor het hooien van de overvloedige graslanden, Eveneens was men in de gebieden van de olijfbomen volop bezig om het onder de bomen machinaal onkruid en grasvrij te maken. Overigens ben ik vandaag ook door tientallen hectaren druivenstruiken gekomen welke nog maar net aan het uitlopen waren. Overigens allemaal maximaal ½ meter hoog welk ras is mij onbekend.

Ik ben nu gestopt op een camping in Vilanova de Prades op ongeveer 100 meter hoogte dus het zal vannacht wellicht fris zijn. De temperatuur vandaag schommelde rond de 33 gr. Wat niet bezwaarlijk was omdat ik steeds een straffe frisse tegenwind had sterker nog ik moest oppassen dat ik tijdens rukwinden niet de weg opwaaide. Ik heb vandaag ook de eerste Hollanders ontmoet n.l die staan langs mij op de camping.

Zojuist de was gedaan zo meteen nog een hapje eten en morgen weer opbreken en verder.

Vandaag afstand : 83,99 km
Gemiddelde snelheid : 12,65 km/uur
Maxium snelheid : 49,58 km/uur
Daghoogte : 1348 meter

5 reacties op 29 april – Dag 3 met veel wind.

  • Jan van Rest

    Het gaat lekker Johannes.
    Veel succes en vooral veel voldoening toegewenst.
    Jan

  • tars

    dag Johannes. Ik was even bang dat je na de eerste dag al 2 rustdagen had genomen. Blijf rustig aan doen, maar zorg dat je rond kerst wel thuis bent, want we hebben dan nog een feestje te vieren (50). Ook hier veel grasmaaiers en gisteren met koninginnedag op het terras ook prachtige voorgevels gezien. Alleen geen 33 graden hier in Holland. Als de tegenwind aanblijft is het misschien een idee om de route andersom te fietsen?…
    Hou ‘m op de weg en tot lezens.
    Tars

  • nelly de vaan

    Hallo Johannes

    Even een berichtje vanuit Druten, het temperatuursverschil met Spanje en hier is enorm groot. Ondanks de hitte en wind geniet je tijdens het fietsen van de mooie natuur, dorpjes en steden, geweldig.
    Verder rustig blijven trappen en alle goeds.

    Nelly de Vaan

  • Frans en Mariet

    Hoi Johannes,
    We merken aan het verslag dat het prachtig maar wel inspannend is. Geniet van de omgeving en zorg dat je zelf in conditie blijft, dan komt alles op zijn plaats. Slapen, eten, drinken, fietsen en genieten dat telt.

    Groeten vanuit ook een zonnig Bakel,
    Frans en Mariet.

  • herman jan

    Dag johannes. Ik heb je verslag gelezen en ik geloof best dat het mooi is daar.Hopelijk rij je niet tevaak lek want dan schiet het ook niet op.Geniet ervan en ik blijf je volgen.De groeten van herman (ik ga dinsdag as even op en neer naar nijmegen zonder fiets voor controle. ik heb last van zadelpijn)