28 april . Eerste volle dag in Spanje.

Vannacht goed geslapen en ruim voor het wekken van mijn telefoon eruit. Een ontbijt samengesteld uit de voorliggende ingrediënten, dus geen Engels of Hollands maar dat wisten wij al. De nodige vitamine C ingepakt zoals appels en sinaasappels voor onderweg, en stond om 8 uur startklaar echter ik had een probleem niemand had de sleutel van de garage waar hij instond. Tegen 9 uur werd de deur geopend zodat ik vrij laat vertrok.

Op de routebeschrijving had ik al vernomen dat het geen eenvoudige dag zou worden en bedenk daarbij dat de lucht stralend blauw was dus de zon zou zeker ook parten gaan spelen, en dat is uitgekomen. De hoogst gemeten temperatuur was vandaag 39.2 gr. (tijdens het fietsen) over het algemeen schommelde hij tussen de 33 en 38 gr. Wat voor Hollandse begrippen nauwelijks te bevatten is.

De ervaring uit de Rometijd leert dat er veel gedronken moet worden, belangrijker dan eten.
Ik had de bidons gevuld in het hotel en door de dag heen nog twee keer 3 liter water gekocht en een blikje cola-cola. De lunch heb ik in het park in Tona genuttigd inclusief een liter melk.

Het fietsen bleek vandaag een flinke kluif de hele dag op en af met een geweldig uitzicht, steeds kwam men in een ander dal maar dat hield ook in dat ik steeds over die kam moest zodat ik uiteindelijk zeer veel klimkilometers heb.

Het is een prachtige streek maar er blijkt geen toerisme te zijn. Dat verklaart ook waarom ik geen enkele camping tegenkom. Dat er geen camping`s zijn wordt ook bevestigd door de bevolking. En ben ik genoodzaakt om weer een hotelletje te nemen inIgualada. Ook hier doet de schep zijn werk namelijk half geld voor de pelgrim. Men heeft ook extra werk gemaakt van mijn menu (ik ben ook benieuwd naar de prijs) grote bord spaghetti

Het foto toestel liet mij in de steek zodat ik maar een paar foto`s gemaakt heb. De batterij was leeg, vanavond alles aan het infuus morgen een nieuw verslag.

Afstand vandaag : 114,02 km.
Gemiddelde snelheid : 15.04 km/u
Maxium snelheid :55.47 km/u
Daghoogte : 1545 meter

Comments are closed.