12 juni – Een heel bijzondere ervaring !

Door omstandigheden ontbreekt het mij de tijd om de hele bijzondere ervaring van vandaag op te maken maar morgen kom ik daar zeker op terug!!

De Pelgrim Johannes in Cadillac

38 reacties op 12 juni – Een heel bijzondere ervaring !

 • Peter schagen

  Hoi Johannes,
  Je gaat wel als een speer zeg. Ik geniet steeds weer van de geweldige berichtgeving iedere dag weer. Wat is Spanje toch een geweldig mooi land. Maar je bent alweer aan de andere kant van de Pyreneeën, dus het begint te korten. Het zijn nog maar een kleine 1800 km dus dit gaat jouw wel lukken. Ik sta er van te kijken wat een conditie en karakter dat je hebt.Johannes nog heel veel succes en uithoudingsvermogen Groeten,

  Peter en Hanneke

 • Kees Nouws

  Hey Johannes,
  Volgens mij heeft de ontmoeting met Annie jouw nieuwe energie (en vleugels) gegeven. Of ligt het aan je nieuwe zadel. Fijn om te lezen dat het zo voorspoedig gaat en dat je volop geniet. Ik ben stik jaloers, al weer een week aan het werk, al weer helemaal in het ‘gewone’ ritme. Ik wens je nog heel veel succes en heel veel mooie en bijzondere momenten.

  Kees Nouws

 • Hub en Anny Verdonschot

  Hallo Johannes,

  Inderdaad je gaat als een speer.Hetlangste gedeelte heb je er al opzitten.Nog iets minder dan 2000 km en hop je bent weer thuis.Dit is voor jou maar een peulenschil.Ik bedoel te zeggen dat dit voor jou niets voorsteld.Met andere woorden de beuk erin en rijden met die hap.Wij spreken elkaar nog, rest mij nog te zeggen de vriendelijke fietsgroeten Hub en Anny.

 • René

  Hé Johannes,

  Op de top van de Roelandpas geweest zie ik.
  Magisch punt. Hier stierf de adjudant van karel de Grote een heldendood. Hij blies zijn laatste adem uit door op een hoorn te blazen zodat zijn koning en later keizer Karel de Grote hem kon horen in het nabij gelegen kasteel waar Karel vertoefde. Aan de toon van de hoorn kon Karel horen dat het “niet goed zat” met zijn protegé en dat bleek uiteindelijk ook zo. (ooit geleerd op school hahaha)

 • Martin en Mien Bellemakers

  Dag Johannes,We zijn op het ogenblik bij Martijn in Noorwegen in de bergen!!,maar hebben je grote bavontuur gelezen.Weer geweldig!!
  Hier is het op het ogenblik heerlijk zonnig weer.
  Doe je best om weer lekker door te fietsen!
  Heel veel groetjes en succes met de slaapplaatsen!!

  ome Martin,tante Mien,Martijn,Janneke, Juul,Noor en Ton.
  Niet zo`n groot landgoed!!

 • tars

  ha Johannes de Grote,hier je adjudant….
  weer alleen (ja, met mij dan achterop hé) verder op pad! Het getuigd van gezond verstand van beide, om na 2 mooie weken dat te doen wat het beste is voor zowel Tonny als jou. Ook luister je naar je lichaam en geest en past daar je route op aan. Chapeau voor zoveel relativeringsvermogen na ruim 4000 km. Dat de dagafstanden na ons bezoek van 48 km. naar 157 km. zijn gegaan doet vermoeden dat er doping is achtergelaten, maar niets is minder waar. Alleen een nieuw zadel achtergelaten toch? “as unne laserstraal op z’n neij zaal…!”Je verslagen komen wel wat trager door; waarschijnlijk heb je jezelf het werken met de Franse slag bij het passeren van de grens direct eigen gemaakt. Niks meer kapot aan de fiets? Heb nog wel trek in een “verzorgingsvluchtje” naar Bordeaux. Succes met je komende etappes en tot schrijvens.
  Je adjudant van de Stippelberg, niet op hoorn maar op een vuvuzela
  (van die stomme toeters die de wedstrijden op het WK vergallen. Ze moesten er een knoop in leggen!)

 • tars

  vanuit Holland, via Frankrijk ook nog een berichtje voor Ome Martien en tante Mien in Noorwegen (‘t moet nie gekker worre…) veel groeten aan iedereen daar.
  Als Martijn ‘ns iets kapot heeft aan zijn fiets……
  Tars

 • Math

  Hoi Johannes,

  Het zijn mooie verslagen van jouw en leuke reactie’s van je supporters op jouw site !
  Kei skón…. We blijven je volgen !
  Intussen is er ook een nieuwe datum (september)voor “de hel van Trudo” gepland !

  Gr. Math

 • Nellie & Mari

  Heyy Maatje!!
  Inderdaad wat rené zegt,een magisch hoogtepunt in jouw route.
  De ROELOFSPAS!!!
  We zijn benieuwd naar die hele bijzondere ervaring van 12 juni.
  xxx Nellie& Mari

 • Maria

  weer een beetje aan het bijlezen wat een mooie verhalen weer. je ontmoetingen.. ongelooflijk mooi.. en je baard wordt ook steeds langer volgens mij maar wat een kilometers heb je al achter je..
  ik ga nog even bijlezen..
  en inderdaad benieuwd naar 12 juni..
  groeten weer..

 • Jan en Anny

  hee die Johannes, al een tijd meer iets laten horen. Maar hoorde van Tars dat het indrukwekkend is wat jij daar even doet! Chapeau!!! Heb me vorige week uitvoerig laten bijpraten. Je talent als observator/schrijver komt steeds duidelijker voor het voetlicht. Ik volg het van dag tot dag. En je ziet: aan goei volk onderweg, geen gebrek!

  Bon voyage!!!!!!!!!!

 • Titus en Jay

  hallo Johannus

  Het blijft maar doorgaan wat een prestatie die zadel wissel was er toe passelijk hou de moet er in en veel fiets genot

  we blijven je verhaal volgen heel veel succes T.

 • Dag Broer, dag alle supporters,

  Die laatste adem waarover René het had zal wel door dezelfde toeter zijn gegaan waaraan Tars zich ergert (ik ook, trouwens). Inderdaad, de etappes worden almaar langer en de verhalen mooier. Jammer dat het zo vlot gaat, anders had je in kunnen stappen bij de Tour. Nog een dikke week?

  Groet, Huub.

 • Anita van den Broek

  Hallo Johannes,

  Zojuist de video gezien van je familie bezoek, super mooi, je ziet er nog goed uit, nog even volhouden, wij verwachten snel bericht van je.

  liefs, Anita

 • Han,
  Het lukt mij niet om mijn verslagen en foto`s te versturen. Daarom probeer ik het via deze reactiemogelijkheid bij wijze van proef. Kun jij mij eventueel instructies geven hoe te handelen om ze te versturen?? De comp. geeft aan dat de verbinding gied is. Kan het zijn dat er iets ontregeld of kapot is ? Ik wacht op reactie. Groeten Johannes

 • Martijn

  Nou word ik wel heel weg nieuwsgierig. Martijn de oude man.

 • Martijn

  Dag Johannes!
  Hoe zo in een cadillac? Wij hebben super goed weer maar geen open cabriolet!
  Hier is het goed toeven We hebben vandaag door de bergen gereden. Geweldig,en een goed kosthuis!
  We hopen dat je nog veelzulke goede overnachtingen treft,bofkont!!
  Toch maar weer vlug iets laten weten,We zijn benieud!!

  Groetjes van ons,Ome Martin tante Mien,Martijn ,janneke, Juul Noor en Ton!!

 • tante Mien

  Het vorige bericht was niet van Martijn, maar van ons moeder (tante Mien)

 • Martijn

  Voor onzen Tars,

  Je mag ook gewoon langskomen hier en met ons meefietsen (nog effe en je telt ook mee:).

  Groeten, Martijn

 • janet

  Hoi belangstellenden, lezers, lezeressen, fans, familie, vrienden, volgers, bekenden en al wie ons pap volgt,

  Ik zal ff heul bekrompt verslag doen van de laatste week:
  Ons pap, Johannes, maakt het prima, alleen lukt het op een of andere manier niet om de verslagen te versturen, dus blijven wij allemaal in spanning zitten betreffende die 12e juni… ge wit wel, die bijzondere ervaring…! Moet wel heel speciaal zijn.
  Maar goed, dan witte gullie ut allemaol, alles is verder OK, alleen de techniek loat um ff in de steek!
  Groet, Janet, 1 v.d. 3

 • Een heel bijzondere ervaring “Een week geen verhalen”

  En doorzetten maar !!!

 • Jan Drenth

  Beste Johannes,

  Hier een kort berichtje van mij voordat jij weer in Bakel bent. Want het gaat nu wel erg snel. Ik wil jou alleen zeggen dat ik met genoegen fietstocht in Spanje/Frankrijk gevolgd heb. Het reisverslag heeft daar een prima gelegenheid toe geboden. Er zullen niet veel mensen zijn die in een tocht winterse en zomerse omstandigheden in een fietstocht te verduren hebben gekregen. Het thuisfront dat op allerlei manieren mee leefde was op die momenten zeker een enorme steun.

  met vriendelijke groet,

  jan

 • Maria

  oh gelukkig is er niets aan de hand.. ik werd al ongerust.. ; ontvoerd, ingekocht voor de tour de france,overstroming.. maar gelukkig een technische storing…
  en we wachten dus op het verslag van de 12 e en de rest..

 • tars

  ha Johannes,
  kun je ongeveer inschatten hoe lang het nog duurt voordat je internetdagboek weer de ether ingaat? Dan kan ik er met de planning op het werk rekening mee houden. heb namelijk een (snipper)dag nodig om alle resterende verhalen te lezen en er op te reageren.
  Helaas heb ik geen verstand van computers, anders waren we wel even op-en-neer gekomen, dat snap je wel hé?
  Of is er niks met internet aan de hand en staan “we” gewoon nog voor de Pyreneeën te wachten tot er een tunnel aangelegd wordt? Vooralsnog krijg je het voordeel van de twijfel en zie ik “ons” spoedig Bakel binnen rijden. Graag tot horens en anders spoedig tot ziens….
  groete uut heéjl sint tunnis.

 • peter

  ha johannes ik hoor je woorden nog ik heb van heel dat gedoe geen verstand . blijkt nu wel maar je bent niet de enigste ik mook niet wacht wel af wat je allemaal mee gemaakt hebt.
  hoop dat alles goed en vlot verloopt en dat zal wel anders hadden we dat wel gehoord.
  groetjes marco P

 • Henny & Bert.

  Hoi Johannes Wat een reis zeg,geweldig wat je allemaal meemaakt onderweg en wat een doorzettings vemogen heb je toch.Het is maar goed dat je alles opschrijft anders,anders moesten we straks nog komen logeren om al de verhalen te horen.wij wensen je nog een mooie reis toe.
  Roetjes Bert& Henny. ps.als je een beetje doorfietst dan ben je nog op tijd om op mijn verjaardag te komen.

 • Ha die Johannes.Wat een tocht en wat een doorzettings vermogen heb jij toch.( en wat een baart)je laat hem toch nog wel even staan he.
  Wij zijn blij dat je de verslagen stuurt anders moesten we nog een keer komen logeren om het hele reisverslag te horen,geweldig.Wij wensen jou nog veel sterkte en fietsplezier voor de rest van de tocht. Groetjes Bert & Henny. ps. als je een beetje doorfietst dan kun je nog op mijn vejaardag komen.

 • Dag eenzame fietser en volg-karavaan,

  Blij dat Janet ons even bij heeft gepraat. Ik begon ongerust te worden. Je moet er toch niet aan denkebn dat ie een verkeerde afslag had genomen en in het departement Var was beland….. Dan maar een internet-café?

 • Hallo Johannes,

  Net een uurtje geleden ontmoet, leuke verhqlen vqn je gehoord en ons gesterkt in de reis!
  We hadden het er net over dat we geen internet konden vinden en nu mogen we van de cafe eigenaar zijn pc gebruiken. Geweldig!
  Jij nog een goed terugreis en wij gaan je verhalen thuis op ons gemak lezen;

  Groet, Johan en Kasper

 • BESTE VOLGERS OP AFSTAND (EN TOCH DICHT BIJ).

  HET LUKT MIJ MAAR NIET OM MIJN BERICHTEN DE ETHER IN TE KRIJGEN! IK HEB AL VAN ALLES GEPROBEERD MAAR HELAAS. WEL BEN IK ER ACHTER DAT HET VIA REACTIES OP DE SITE WEL LUKT OM EEN BOODSCHAP DOOR TE GEVEN. DE VERSLAGEN INCLUSIEF FOTO`S ZIJN KLAAR OM TE VERSTUREN EN IK BLIJF HET PROBEREN. HET RARE IS DAT IK WEL DE REACTIES OP KAN ROEPEN. MORGEN ZIT IK IN BEGIÉ MISSCHIEN DAT HET DAN WEL LUKT! iN IEDER GEVAL HET GAAT HEEL VOORSPOEDIG.
  DE BEDOELING IS DAT IK A.S. ZATERDAG ROND HET MIDDAGUUR BAKEL BINNEN RIJDT EN DAARMEE EEN GEWELDIGE, PRACHTIGE, GEDRAGEN FIJNE FIETSTOCHT MET VRIJWEL ALLES ER OP EN ER AAN BEEINDIG.
  EN EERLIJK IS EERLIJK IK ZIE ER NA UIT OM IEDEREEN WEER TE ZIEN, ZEKER DE KANJERS PUK, JANNES EN PIEN.

  VEEL GEMEENDE GROETEN JOHANNES.

  Na enkele dagen slecht weer o.a. storm en wind van voren is het vandaag zonnig en vrijwel windstil kortom een genot om te fietsen zeker nu ik de zogenaamde stal ruik !!

 • peter

  fijn te horen dat alles goed gaat en dat weer bijna thuis bent. hoor nog wel wanner je terug bent en hoop je dan weer vlug eens te zien en naar je (sterke)verhalen te luisteren.
  groetjes marco.P

 • ingrid&peter

  Vandaag tussen tournai (doornik) en chambrai kwamen we je dus tegen. Wij de wind in de rug (onderweg op familiebezoek in Cahors), jij probeert zaterdag de BBQ te halen. Gaat lukken.
  Wij rijden ‘de gemakkelijke santiago-route’ voor een stuk; ik hoop dat we het niet zo saai vinden als jij.
  Praatje gemaakt en dan weer verder.
  Respect voor je tocht…..maar scheer die baard maar weer af als je terug bent.
  groet, Ingrid en Peter uit Gestel

 • We kwamen je dus tussen Chambrai en Tournai tegen. Bijna in België dus. Kort praatje en dan weer verder. Die BBQ zaterdag wordt geen probleem natuurlijk.
  We hopen dat we de route die wij volgen (tot angoulême de santiago route en dan slaan we af naar Cahors) niet zo saai vinden als jij.
  We zien wel. We hebben voorlopig wind in de rug.
  Respect voor je tocht!
  Ingrid, Peter

 • Titus en Jay

  Hello Neef

  nou dat het einden in zicht begint te komen en de horizon snel het trafreel is van het brabantse landschap
  met kerk toorntjes as such we hopen dat de tocht van je leven een droom is die verweselijkt is proficiat
  wat een prestatie……. als we in nederland zijn komen zeker langs om verhaal te halen van al je avondtuur

  best Titus and Jay

 • Johannes

  Hier ben ik dan met een verkapt verslag. Namelijk via de officiele mannier lukt het op geen enkele mogelijkheid. Ik ben op dit moment in Mechelen op een recreatie park en heb daar voor een nacht mijn tentje opgezet. Het gaat allemaal prima het weer is buiten gewoon goed en zoals gisteren al aangegeven a.s. zaterdag kom ik thuis. De verslagen worden in ieder geval nog in het weekend geplaatst zodat ook de eindfase uitgedrukt wordt in tekst. Vooruitlopend kan ik nu al verkondigen dat het een onvergetelijke tocht is geworden die zelfs meer heeft gebracht als ik mij had durven voorstellen. Maar ook daar kom ik nog uitgebreid op terug, voorlopig alvast iedereen bedankt die op de momenten dat het niet simpel was door hun gewaardeerde steun het mogelijk maakte om het vol te kunnen houden. Heel veel gemeende groeten uit Mechelen.
  Johannes

 • Frans Knapen

  Hallo Johannes,
  Blijf benieuwd naar je frankrijk/belgië-ervaringen. Nog ruim 100 kilometer dus je kunt de stal misschien al ruiken.
  groet, Frans Knapen

 • Johannes

  Hallo Frans,

  Het is mij uiteindelijk dank zij mijn schoonzoon met kunst en vliegwerk gelukt om enkele verslagen richting noorden te sturen. Welliswaar zonder foto`s maar dat komt volgende week wel. Ik ben er blij mee om zo het thuisfront te kunnen informeren. Overigens hoeveel meter heeft en kilometer? Mijn plan is om over Breda te gaan want het thuisfront verwacht mij as zaterdag Groeten JOHANNES

 • Nog even.
  Ik heb net de laatste verhalen ontdekt,dat wordt “nachtwerk”om die allemaal gelezen te krijgen!!!
  Succes met de laatste kilometers. Bakel kan weer gerust ademhalen!!
  ome Martin en tante Mien Bell.