Alleen?.......met tweeen?........of gedeeltelijk alleen?

Toen rond de jaarwisseling het thuisfront aangaf dat ze het een minder goed idee vonden om alleen te fietsen had ik, een korte oproep in de St.Jacobsstaf geplaatst onder de rubriek zoekertjes met de vraag of er iemand interesse had om de te maken tocht geheel of gedeeltelijk mee te fietsen. Uit de verschillende reacties werd al snel duidelijk dat er wel degelijk intresse bestond.

Dus kwam er een mail uitwisseling tot stand met mogelijke medefietsers. Vele onderwerpen passeerde de revue, want zo was ieders overtuiging “het moest wel met elkaar klikken” Uiteindelijk bleek dat Tonny de Vaan uit Druten en ik op dezelfde golflengte zaten niet alleen qua leeftijd maar ook onze levensloop en uitgangspunten voor het maken van zo`n ferme tocht bleken het beste op elkaar aan te sluiten. Toch bleek dat wij een organisatorisch probleempje hadden, Tonny wilde graag vanaf huis vertrekken en rijden Langs Oude Wegen (diagonaal door Frankrijk) naar Santiago, de route welke ik al eens eerder samen met Annie heb gemaakt, en voor mij was “De Zilverroute” Via De La Plata de ultieme uitdaging. En gesteund door de al jaren sluimerende gedachte, van beide, om de tocht alleen te gaan maken, is er een soort compromis uit ontstaan.

Op woensdag 20 maart hadden Tonny en ik, in Uden op een terras afgesproken om de elkaar te treffen. En onder een heerlijk voorjaarszonnetje, hebben wij elkaars plannen uitgebreid doorgenomen en kwamen wij tot de opmerkelijke conclusie dat wij ongeveer op hetzelfde moment in Santiago zullen gaan arriveren. Ook hebben wij bij deze gelegenheid de intentie uitgesproken om misschien het tweede gedeelte van de tocht n.l. vanuit Santiago de Compostela via Faro Caro Fisterra over de camino Nord de resterende tocht (+/- 3000 km ) richting huis samen te gaan fietsen. Om deze plannen levendig te houden is afgesproken dat wij elkaar met behulp van internet zullen blijven volgen. Voor de geïnteresseerde Tonny is te volgen via ; http://www.tonnydevaan.waarbenjij.nu.

Daarom gedeeltelijk alleen en waarschijnlijk gedeeltelijk met tweeën.!

2 reacties op Alleen?…….met tweeen?……..of gedeeltelijk alleen?

  • Elly en Gerard

    Dag Johannes,
    Wij weten waar je aan begint en zijn dan ook stik jaloers . Toen jij en Annie onlangs naar de film van onze fietstocht naar Santiago zijn komen kijken, (wat we heel erg fijn vonden) hebben jouw verhalen ons doen besluiten de tocht volgend jaar ook weer te gaan doen. We fietsen dan wel een andere route en deze keer halen we ook de stempels op. Wij wensen jou heel veel plezier geniet er van we zullen je volgen.
    Groetjes Elly en Gerard

  • Dag Johannes,
    Het schiet nu op!Leuk om de reacties te lezen op je site! We zijn benieuwd naar de berichtjes die we krijgen als je ’s avonds uitgeteld nog even je belevenissen doorstuurt!
    We blijven kijken! groetjes weer,
    O Martin en t Mien.