Nog ruim 3 weken voor het vertrek!

KOGA MIYATA

Hoe bereid je je voor op een fietsvakantie? Met welk type fiets ga je op pad? Hoeveel bagage kan ik meenemen? Welke kaarten en routebeschrijvingen moeten er aangeschaft worden?

Allemaal vragen waarmee ik vrijwel dagelijks bezig ben.

Onze eerdere tochten hebben wij (Annie en ik) gemaakt met onze colnago racefiets wat uitstekend bevallen was, echter dit maal ga ik met meer bagage, namelijk met tent slaapzak slaapmatje en kookgerei, en leek het mij raadzamer om te kiezen voor meer degelijkheid wat uiteindelijk de koga miyata randonneur trekking fiets is geworden.

Jules de Corte uit Neerkant is de fietsenmaker die hem in samenspraak naar wens opgebouwd en geleverd heeft. Het grootste probleem bleek het zoganaamde vlinderstuur te zijn, tijdens het staande klimmen kwam ik met mijn knieen tegen het stuur, inmiddels is het opgelost en ik heb er het volste vertrouwen in dat hij nu juist opgebouwd en afgesteld is.

Inmiddels heb ik er zo`n 600 km op getraind zowel op het vlakke als in de heuvels van Berg en Dal.
Voor de extra bagage heb ik 2 waterdichte stevige ortliep fietstassen gekocht welke langs het voorwiel komen te hangen en een zogenaamde kanozak voor de slaapzak, slaapmat en tentstokken, deze kan eenvoudig met een spanbandje achter op de bagagedrager bevestigd worden.

Inmiddels is er ook een paklijst gemaakt, en ontstaan er op de logeerkamer van allerlei stapeltjes die straks verdeeld zullen worden over de 5 tassen die op de fiets gehangen worden.

De contacten die er zijn met enkele (wereld)fietsers ervaar ik als heel plezierig. Mensen die ook met voorbereidingen van een tocht bezig zijn en waarmee vragen of onduidelijkheden uitgewisseld kunnen worden. Over het algemeen gaat dit via de mail en zijn het fietsers die op verschillende routes en op verschillende tijden eveneens in Spanje rijden. Leuk is dat men op voorhand ongeveer weet waar en wanneer iedereen op een bepaalt moment is.

Tot zover de voorbereiding vanuit BAKEL.

2 reacties op Nog ruim 3 weken voor het vertrek!

  • Hallo Johannes,

    De voorbereidingen gaan zo langzamerhand al je tijd beheersen, nietwaar? Wel leuk om mee bezig te zijn, toch? Bij mij is het niet anders. Zal blij zijn als we uiteindelijk op de fiets zitten en ons met niets anders meer hoeven bezig te houden. Ik ga je zien in Santiago als we er beiden ongeveer gelijktijdig aankomen.
    Rest ons dan nog Cabo Fistera en de terugreis.

  • Dag Johannes,We zijn blij dat het je zo goed afgaat.Met je conditie is dus niks mis! En over je leeftijd praten we niet eens!We blijven je volgen.Niet te dicht in de buurt van die stieren komen!!We genieten mee van Andalusië!door jou verhalen.
    Fiets, loop en geniet!
    Groetjes ome Martin en tante Mien.