31 mei - Weer terug in Santiago

Vanmorgen weer vanuit de zelfde Herberg vertrokken als gisteren, maar deze keer de andere kant op, namelijk weer over een andere route naar Santiago. Besloten was om terug te gaan naar de Auberge waar wij al eerder geslapen hadden, om morgen hiervandaan te starten voor de volgende onderneming, nl richting Pyreneeën via de camino Northe.

Toen wij om 8 uur aanfietsten was het mistig door veel laaghangende bewolking en het duurde tot ongeveer 10 uur voordat de zon deze sluier opgeslokt had. Vanaf dat moment reden wij de gehele rit in de zon en was het zelfs aangenaam om af en toe eens in de schaduw onder de bomen te fietsen. Het schoot goed op ondanks dat er met regelmaat toch wel enkele klimmetjes inzaten en regelmatig een stop om te drinken en/of te eten in de berm.

Rond drie uur waren wij terug in Santiago en hadden we ons bedje weer in orde gemaakt. Hierna zijn wij gezamenlijk een pilsje gaan drinken in het centrum, wat heel gezellig was. Zowel Tonny als Kees zagen met de regelmaat van de klok medepelgrims die ze in de voorbije weken hadden getroffen en gesproken. Ik heb dat vol belangstelling gade geslagen . Tenslotte heb ik maar één Nederlandse fietser getroffen op mijn camino en dit zou een duizendste tref zijn wanneer ik deze zou zien.

Besloten werd om vanavond zelf te koken.  Tonny bood zich spontaan aan als kok. Spaghetti zou het hoofdgerecht worden, dus op zoek naar een supermarkt om de ingrediënten te kopen inclusief een paar flessen wijn. In de Auberge zijn volop pannen, bestek, borden en kookfaciliteiten dus onze plannen moeten realiseerbaar zijn. Terwijl wij door de straten van Santiago zochten naar een winkel, zagen wij een eenzame fietser binnenkomen en toen wij er korter bij kwamen werd het duidelijk: het was Jan, die 4 dagen later dan ik arriveerde in Santiago, en geheel onverwachts opdook.

Op dit moment zit ik mijn verslag te maken, kookt Tonny en haalt Kees de tafel op, zodat wij allen nuttig bezig zijn.

Het eten is klaar dus nu eerst eten!

Geweldig heeft het gesmaakt. Er kwam zelfs een vierde eter bij, in de persoon van Jan, de sportleraar uit Amersfoort. Was de onuitgemaakte formule voor wat betreft de 4 pakjes aardbeien yoghurt ook opgelost. Terwijl ik mijn verslag verder afwerk, ruimt Kees de tafel af, doet Jan de afwas en Tonny houdt toezicht of alles goed gaat. Heeft overigens niets met delegeren te maken, maar is niet meer en niet minder  dan de realiteit

Vandaag sluit ik de Ziverroute “Via de La Plata” af, en morgen begint de camino route Northe, welke richting Nederland gaat. Het zal mij benieuwen, temeer omdat velen in mijn omgeving hier in Santiago de wenkbrauwen fronsen als ik mijn plannen vertel. Morgen de start en morgenavond meer…

Dagafstand 63,72 km
Gemiddelde snelheid 16,63 km/uur
Max. snelheid 60,38 km/uur
Daghoogte 778 meter

Comments are closed.