8 mei – Een topdag !

Nadat ik gisteren noodgedwongen gestopt was in Tèbar, vanwege het vreselijke onweer dat maar bleef duren en ook de regen onophoudelijk uit de hemel bleef gutsen, dacht ik op een gegeven moment: als hier geen verandering inkomt dan zie ik het dadelijk ook niet meer zitten. Zeker toen het weerbericht ook al niet al te best was, en aangaf de komende dagen slecht te zullen blijven.  Vanmorgen zat alles dicht en was het uitzicht minimaal, alles was grijs, de vele windmolens vlak voor het hotel waren niet te zien. Maar het was droog en hier blijven had ook geen zin zodat ik om precies 8 uur goed gekleed, alles wat B-fit zijn outfit inhield behalve de beenstukken, vertrokken.

In het begin al enkele stevige klimmetjes in een overwegend landbouwgebied afgewisseld door hele gebieden met zeer grove steenslag en rotsen wat natuurgebied was. Hele lange wegen waren het waarover ik daar fietste. Langzaam ging de omgeving over in driuvenstruiken en olijvenbomen waarvan ik mij in alle ernst afvroeg: hoe krijgen ze die ooit van z`n leven geplukt, zeker omdat ik ook geen verkeer en mensen zag of tegenkwam. Zo uitgestrekt, er is bijna geen voorstelling van te maken.

Spanje, zo heb ik vandaag weer ervaren, is het land van uitersten Zo ben ik 43 km langs een betonnen kanaal, van 15 meter breed, opgefietst. Over een betonnen schouwpad van 4 meter breed allemaal, even strak afgewerkt met om de km een brug voor de aangrenzende landerijen. En frapant, ik heb helemaal niemand gezien, alleen op afstand af en toe een autosnelweg. Overigens heb ik vandaag ondanks ik 148 km gefietst heb geen enkele fiets gezien. Ook geen Spanjaard of b v. kinderen die ik zo wie zo al weinig gezien heb. De laatste 40 km gingen over een vroegere spoorlijn welke opgebroken is en deels verhard met slechte asfalt. Regelmatig moest men dan door een pikdonkere tunnel, die allemaal zeer slecht verlicht bleken.

Schaapskudde`s heb ik vandaag wel een 15 tal gezien variërend van 75 tot 400 stuks inclusief honden en herders. Twee keer ben ik gestopt voor koffie en 2 keer heb ik zo`n dorpswinkeltje bezocht voor een pak melk wat lekkers en fruit te kopen.

Morgen wacht weer een bijzondere dag. De route loopt dan naar het natuurpark van Cazorla Y Segura met daarin enkele beklimmingen nl de Puerto del Barrancazo de Puerto del Arenal. Deze zitten gelijk in de eerste 70 km. Als ik die een beetje goed overkom, moet het vervolgstuk ook te doen zijn.

Vandaag was het de eerste dag dat ik niet heb hoeven te lopen. Dat gaat mij ongetwijfeld morgen niet lukken alhoewel het wel de uitdaging is.

Ik ben gestopt in de hele mooie oude stad Alcaraz en heb een mooi sfeervol Hostal gevonden midden in het centrum, de naam is Alfonso VIII. Kosten €20,=. Voorlopig ga ik er van uit dat de weervoorspellers er morgen langs zitten en dat het droog blijft zoals vandaag.

Dagafstand : 148,43 km
Triptijd : 8.10.24
Gem. snelheid :18.16 km/uur
Max. snelheid : 52.52 km/uur
Daghoogte : 773 meter

1 reactie op 8 mei – Een topdag !

  • janet

    Leuke foto”s, prachtig die steegjes en wat een dagafstand. Nie meer doen he, zoveel kilometers ineens… Tiet zat! X