7 mei - Eerder gestopt i.v.m. Onweer.

Vanmorgen vroeg vertrokken in Arcas met het plan vandaag de nodige km te maken, maar onweer met de nodige regen noopte mij al om half vier in Tèbar te stoppen. Een alternatief was er niet want het blijft maar donderen en regenen. En aangezien de lucht helemaal dicht getrokken is komt er later op de avond ook geen nieuwe kans. Bovendien is de eerst volgende mogelijkheid om te overnachten pas over 43 km en niet meer te fietsen vandaag.

Vandaag heb ik wederom ervaren dat dit land alles in zich herbergt. Het eerste gedeelte ging door een uitgestrekt landbouw gebied met hoofdzaak het verbouwen van granen. Je kreeg het gevoel of je door midden Frankrijk reed. Het tweede gedeelte was allemaal woeste grond waarop nauwelijks iets van waarde groeide.  Het gedeelte waarin ik mij nu bevindt is weer hoofdzakelijk akkerbouw, en er verschijnen af en toe weer wijngaarden.
Opvallend aan de wegenstuctuur is dat deze kilometers kaarsrecht zijn en golvend zover als je kijken kunt. En er is werkelijk geen verkeer. Het kan makkelijk voorkomen dat je een half uur geen auto ziet, zeker in de gebieden welke alleen uit gesteente bestaat en waar dus ook niemand woont.

Fietsers het ik vandaag 3 gezien, namelijk 1 Spanjaard met een oude mountainbike en een Nederlands stel uit Utrecht die van Malaga naar huis fietsen. Ook zij gaven aan dat het onbegrijpelijk was geen campings tegen te komen, en als je er een tegen kwam was hij verpauperd of nog niet open. In totaal heb ik er nu 4 gezien waarvan 1 open.

Wij hebben de mond vol van ontvolking van het platte land van Frankrijk. Nou ik heb de overtuiging dat het hier in Spanje nog erger is. Zeker het gedeelte dat ik inmiddels heb doorkruist. Huizen, hotels zelfs hele dorpen staan leeg te verpauperen.

Het zal mij benieuwen of ik Cordoba tijdig ga halen om Dre en Nelly daar te treffen zoals afgesproken. Zij hebben immers nog routeboekjes bij zich voor de laatste helft van de tocht, ik zal dan 100 km p/dag moeten fietsen om hen te treffen. Tegenslagen mogen er dan geen meer zijn onduidelijk is nog wat voor hindernissen te nemen zijn in de Sierra Nevada.
Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat ik morgenvroeg weer fris op de fiets stap.

Dagafstand 85,32 km
Gem. snelheid 16,84 p/uur
Max. snelheid 46,63
Daghoogte 865 meter.

11 reacties op 7 mei – Eerder gestopt i.v.m. Onweer.

  • Anneke en Ger

    Johannes
    Wij vinden het heel knap van je om al dat natuurgeweld te doorstaan. Doe het voorzichtig aan want wij willen straks wel uit jouw mond Al de details horen. Wij volgen dagelijks op de iPad je belevenissen. Blijf dus schrijven.

    Groet een de beste wensen voor een goede fietstocht
    Anneke en Ger

  • angela en leo

    hoi johannes graag willen wij je succes en veel plezier wensen bij je monstertocht hoorde van de week van deze site die kei skon is
    groetjes uit de rips

  • erik en wilma

    Hallo Johannes,

    Je bent een kanjer en krijgen met de dag meer respect voor je!
    Ik zou er maar eens over denken om als schrijver een nieuwe carrière te gaan beginnen!
    je verhalen lezen als een trein! Komplimenten!

  • janet

    Pap,

    Als je je stuur maar vasthoudt… X

  • hugo manders

    Hey Hans ik kan nu pas reageren omdat mijn internet het liet afweten om jou pagina te openen.
    Morgen vroeg moet ik ivm de BOM evacueren en vertrekken we vanaf het parochie huis met onze groep.
    Ik heb wel gelezen en gezien op de fotos dat het er bij jou ook dingen gebeuren die niet elk jaar terug komen zoals de sneeuw.
    Ik wens je namens de bollebolleakkerfietsers dan ook heel veel leuke en spannende fietskilometers toe en hopen dat het goed blijft gaan,want je hebt al belooft om de Lempkustocht dit jaar mee te doen,dus!!!
    groeten van een explosieve renner.doeiiiiiiiiiiiiiii

  • 9 Mei, Dag Johannes,
    Prachtig verhaal. TRiet en o Albert hebben het ook gehoord. Ze waren hier voor de verjaardag van o Martin.Hier is het lekker fiets weer. we hopen bij jou ook. Stuur nog maar veel verhalen!.Groetjes en de borrel komt nog!!.O Martin e T Mien Bell.

  • Frans Knapen

    Johannes, met 3 toeristen op de fiets is er weinig brood te verdienen als campingeigenaar!
    Maar wildkamperen of ergens bij een boer is in Spanje geen probleem.
    Geniet ervan!
    Frans

  • sander v d broek

    hoi ome johannes hoe is het. met mij gaat het best goed.
    al in de sneeuw gezeten. niet dat het hier bloedje heet is. wel 100 regenbuien

    veel groeten en suc6 xxx je nichtje Nienke uit Gemert

  • Dennis en Paul

    Hoi Johannes,
    Gisteren hoorden we van je geweldige avontuur!!! Net eens even een aantal stukjes gelezen en het ziet er inderdaad uitdagend uit. Heel veel succes, geniet ervan! We zullen regelmatig kijken om te zien wat je allemaal meemaakt.
    Groeten, Dennis en Paul

  • Anita van den Broek

    Hoi Johannes,

    Je schrijft mooi, leuk om te lezen, heb ook veel respect voor je doorzettingsvermogen, het zal soms niet meevallen maar je gaat het natuurlijk gewoon afmaken.
    Wij blijven je volgen nog veel plezier,

    liefs Anita

  • Dag Johannes,
    We zullen je maar niet bestuiten,dat doen er al genoeg!!Je zou er verwaand van worden!Maar we zijn wel trots dat je onze “VOLLE_NEEF”bent!!
    De verjaardag van ome Martin was goed maar we hebben je gemist!!
    Annie belde ook nog! Fijn!
    Hou vol Johannes,tot weer een volgende keer.
    Heel veel groetjes,
    o Martin en t Mien Bell.