5mei - Vandaag bijtijds gestopt.

Gezeten aan een oude eiken stamtafel, langs een echte warme houtkachel, met links van mij een fles RIOJA, merk: Eel Coto uit 2006 , is het best aangenaam toeven. Temeer omdat de entourage rust uitstraalde met een enigszins sluimerend klassiek muziekje op de achtergrond.

En deze lange allesbelovende woorden tik ik in een Hostal in Calomarde, een dorpje vlak voor de berg Frias de Albarracin. Deze berg is bekend omdat de Taag daar zijn oorsprong heeft (de grootste rivier van Spanje). Deze puist zal morgenvroeg beklommen moeten worden. De berichten zijn aanmerkelijk beter als vandaag waar het kwik niet boven de 4 graden is geweest, zodat het erg koud te noemen is.

Ik ben vanmorgen om 9 uur vertrokken uit Teruel. Het eerste stuk was saai omdat deze ging over en langs een groot industriegebied, vals plat omhoog, totdat ik op een hoogvlakte kwam op ongeveer 1100 meter. Een kaarsrechte lange weg van 30 km lengte, die langzaam opliep naar 1400 meter, vals plat dus. Ik kon de snelheid met moeite houden aan de 14 km per uur omdat ik wind op kop had.
Hierna kwam ik in een gorge waar de wind aanmerkelijk minder was, zelfs af en toe in de rug.
Na 45 km maakte ik om onverklaarbare reden een stuurfoutje wat mij in de berm deed belanden. Twee tassen eraf, bidons uit de houders en zelfs met mijn rechterschouder tegen een uitstekende rots. Maar al gauw bleek dat ik er verder geen letsel aan over gehouden had. Ook nu na enkele uren blijkt alles gelukkig ok.

Ik was er toch een beetje van geschrokken, want prompt reed ik de verkeerde weg in en kwam daar na 4 km pas achter, zodat ik om moest draaien en de plaats des onheils van de andere kant kon bekijken.
Hierna kwam er weer wat meer begroeiing tussen en op de rotsen, wat geweldige mooie vergezichten opleverde. Ik ben om half 4 gestopt voor koffie en bij bestudering van de kaart kwam ik tot de ontdekking dat de eerst volgende mogelijkheid om te stoppen pas na 60 km zou zijn. Mede omdat ik de sneeuwschuivers onder begeleiding met de sneeuw nog op de schuif, en de temperatuur in het Hostel zo aangenaam was heb ik besloten om te blijven en een Menu de Dia te bestellen.Bovendien gaf de gastheer te kennen dat het weer flink klimmen was onder een lage temperatuur.

Voorlopig ga ik er van uit dat het weer morgen beter wordt. Dus is het plan om morgen vroeg te vertrekken, gedoseerd de beklimming te doen en achtereenvolgens behoorlijk kilometers te gaan maken, zodat ik zo iets van het verloren terrein terug kan halen. Uiteindelijk zijn er nog mensen die ik graag wil treffen voordat ik in Sevilla zal zijn.

De fles is inmiddels nog maar voor een kwart gevuld en ik wil nog even de wind op. Morgen zien we weer verder………………………………………

Dagafstand : 63,94 km
Gemiddelde snelheid : 14,81 km/uur
Max. snelheid : 60.38
Daghoogte : 678 meter

7 reacties op 5mei – Vandaag bijtijds gestopt.

  • Hé Johannes,

    Leuk dat je gestart bent met je tocht!
    We willen je vanuit het regenachtige Ehrwald héél veel succes en plezier wensen, op deze tocht waar je al héél lang naar uit hebt gekeken.

    Fiets ze,

    Grz. Leonie, Helmut, Joy en Brett

  • Paul en Peer

    Vandaag zagen wij de foto’s van de fiets in de sneeuw. Wij dachten daar een sparta met ontdekken, maar konden het niet goed zien door de sneeuw. Hopelijk heb je voldoende tankpunten want zonder
    mengsmering is deze tocht niet te doen…..Succes Paulus en Peer

  • Ine Bouwmans

    Wat fijn om te lezen dat je ondanks regen en sneeuw toch kunt genieten van de bijzondere ontmoetingen en de mooie natuur onderweg. Ik hoop toch dat wanneer wij aan onze tocht beginnen het weer iets beter is. De nieuwe fietsschoenen heb ik inmiddels gekocht en uitgeprobeerd. Gaat inderdaad beter. Nou Johannes, geniet van elke dag en wie weet, ontmoeten we elkaar nog…

  • Jos

    Beste Johannes, Leuk dat je de tijd neemt de berichten op “Johannes’” wijze weer te geven. Leest als een roman?! In korte tijd al een veelheid aan ervaringen opgedaan. Omgeving, cultuur, mensen eten meer zeker het weer. Niet verwacht dat je het in Spanje nu zo koud zou krijgen. Geniet ervan en blijf schrijven dan blijven wij je volgen. Succes Jos en Beatriz.

  • Dag Johannes, Ga zo door! We vinden het “kras!”
    Voorzichtig met die bermen,we willen je heelhuids terug,maar pas over twee en een halve mnd!
    groetjes o Martin en t Mien Bell.

  • Hey Johannes,

    Ik zie juist je mail met de vraag naar de blog van mij. Hier is het: http://tonnydevaan.waarbenjij.nu
    Inmiddels ben ik behoorlijk opgeschoten met de reis. Vandaag heb ik het eerste routeboekje volgereden. Das dus 914 km in zeven dagen. Te veel en ik ga het vanaf nu rustiger aan doen. Jij treft het niet met al die sneeuw en kou. Maar denk eraan, het komt wel goed. Veel sterkte verder en ik hoor het wel van je.

    Groeten, Tonny

  • erik en wilma

    Ha Johannes,

    Wat een avonturen!
    Geweldig om te lezen en om zo met je mee te kunnen genieten.
    We blijven je volgen.
    Veel succes met het vervolg van je tocht.

    Groetjes
    Erik en Wilma