27 juni – Met uitgebreide tam-tam en liefde ontvangen

Met een ongelooflijke verrassingen heeft men mijn thuiskomst onder stralende weersomstandigheden gisteren met heel veel warme belangstelling ingevuld.

Na mijn voortreffelijke opvang in de Jacobeshoeve in Vessem, een goeie nachtrust en een uitgebreid ontbijt buiten op het terras in de tuin van broeder Fons, zouden de laatste 45 km naar Bakel voor de middag afgelegd dienen te worden althans ik had een sms`je ontvangen met de tekst “Geachte Pelgrim. U wordt morgen om half 12 verwacht op de kasseien aan de ingang van de H. Willbrorduskerk om uw tocht op een passende wijze af te sluiten. Met vriendelijke groet, tot morgen” met andere woorden, er was iets geregeld. Even later kwam er nog een vraag berichtje binnen met de vraag “Hoe laat fietst u morgen aan?”.

Uiteindelijk stonden 5 renners, om 10 over 9, van ons wielerclubke in wielerkleding op de stoep van de Jacobeshoeve in Vessem. Ik kreeg daar de gele trui over de schouders getrokken, voor de prestatie van 6000 km binnen 2 maanden te fietsen. En na koffie gedronken te hebben werd koers gezet richting Bakel. Via de bossen naar Oirschot en toe langs het kanaal over Son en Breugel en Lieshout, bij Aarle-Rixtel de brug over naar het einddoel. Bij de rotonde moest ik even wachten, zo werd gesommeerd, dan kon ik alleen bij de kerk aankomen. De verrassing was groot en feestelijk om daar mijn meiden, kleinkinderen Annie en overige familie en bekende te ontmoeten bij een versierde ingang van de Bakelse kerk. Overigens het mooie weer het winkelend publiek en de versierde straten ivm het WK voetbal bracht ook een fleurige en feestelijk gevoel. Na de officiele laatste stempel, geplaatst door Annie, werd koers gezet richting Beatrixstraat en de verrassingen stapelde zich daarna op. Een professioneel spandoek over de weg, klappende mensen, in de eerste bocht opgestelde stoelen, het leek wel of de toer langs moest komen, met buurtbewoners die al een tijd zaten te wachten. Andere buurtbewoners stonden met bloemen verderop in de straat, beelden die mij nog lang zullen heugen. Beelden ook die aangaven dat men mee geleeft hadden met mijn tocht en die het echte “weer thuis gevoel “gaven.

Nietsvermoedend en benieuwd naar mijn tuin reed ik daarna achter het huis en dat was werkelijk de klap van een vuurpijl vrijwel heel de famillie, zowel de Belbroeken als de fam. Relou, zat fluisterend of zwijgend te wachten op mijn komst. Een mooier slot had ik niet kunnen bedenken. En het vervolg van de dag werd een gezellige middag en avond mijn de nodige spijs,met overheerlijke aspergessoep van Nelly, en drank en op een christelijke tijd was het geslaagde welkomstfeest (familiereünie) afgelopen.

Voordat ik dit verslag afsluit wil ik graag stilstaan bij al degenen die op welke wijze dan ook haar of zijn bijdrage geleverd hebben de laatste 12 weken om mijn toch te maken zoals hij tenslotte geworden is. Ik ben mij bewust dat ik mij nu op glad ijs ga bevinden maar in het bijzonder wil ik noemen Han, voor de digitale regie, Janet voor haar uitstekende werk als 1ste aanspreekpunt voor alle partijen, Dennis voor de ondersteuning en fietsclub organisatie, Inge voor, het er zijn voor ons Annie. Maar ook de rest van de familie die er voor zorgde dat het thuis allemaal probleemloos verliep. En natuurlijk onze Tars en Iris die zelfs met een nieuwe zadel naar Santander kwamen en als een echt petekind peetoom`s vrouw aan de hand nam tijdens hun missie naar Spanje.

Natuurlijk heeft dit verslag de schijn dat ik mensen vergeten ben maar neem van mij aan dat dit alleen op papier is en de schijn tegen heeft!

Nogmaals iedereen super bedankt!!!!

Dagafstand 46,84 km
Gemiddelde snelheid 22,43 km/uur
Maximum snelheid 40,25 km/uur
Daghoogte 46 mete

6 reacties op 27 juni – Met uitgebreide tam-tam en liefde ontvangen

 • Ed Oldengarm en Ria Schalkwijk

  Jij had gezegd dat je voor 1 augustus terug zou zijn.
  Fijn om te lezen dat het al na twee maanden is
  Meer dan 6000 km TOP MAN>
  Wat een afsluitende rit.
  Groeten uit Apeldoorn

 • Nellie & Mari

  Wij hopen dat deze tocht je gebracht heeft wat je ervan verwachtte Johannes.
  En als maar één kwart blijft staan van alle voornemens die je onderweg zijn ingegeven en je leven veranderd hebben of nog veranderen dan is het nog zeer de moeite waard.
  We hebben zeer meegeleefd met deze reis en hopen dat je nog veel reisjes mag ondernemen.
  Nellie & Mari

 • Huub

  Zelfs de NL-voetballers hebben een boost gekregen van jouw fietstocht. Gevolg: Exit Kanaries!

 • Maria

  mens je bent al thuis.. en ook al weer even .. indrukwekkend.. en een mooie ontvangst..
  de verhalen zullen door menigeen gemist gaan worden denk ik..
  ongelooflijke prestaties heb je verricht.. en mooi om weer gezond thuis te zijn..

 • Hallo Johannes,
  We hebben elkaar op 23 juni langs de Dender in Belgie ontmoet. We hebben zeker een half uur met elkaar staan te praten en je hebt ons nog enthousiaster gemaakt voor onze fietstocht naar Lourdes.
  Jouw adviezen: geniet ervan en niet te bang zijn hebben we opgevolgd en zijn op 12 juli veilig in Lourdes aangekomen. We kunnen nu net als jij terugkijken op een prachtige, onvergetelijke fietstocht.
  Waar bleef je zo beloofde vermelding in je verslag?

  Groetjes Jos en Antoinette uit Waspik

 • Rijn en Thea de Jonge

  Hallo Johannes,

  Delen van je relaas heb ik inmiddels gelezen. Zelf ben ik nog met ons vakantieverslag bezig. Wij ontmoetten jou in les Rues-des-Vignes bij mevrouw Martine Bretzner en ik stuur je hierbij de foto die we maakten voordat we verder gingen. Jij naar huis en wij naar het zuiden. We hadden onszelf wat overschat en zijn na Dax niet verder de Jacobsroute gevolgd, maar via Biarritz naar Hendaye aan de kust bij de Spaanse grens gegaan. Daar hadden we de trein gereserveerd. Al zijn we dan niet in St.Jean-pied-de-port geweest, we hebben een pracht vakantie gehad.
  Met vriendelijke groeten,

  Rijn en Thea uit Nieuwegein

  ps. die foto lukt helaas niet. Mocht je hem nog willen hebben, mail me dan even je adres!