23 juni - Een volle dag door het Vlaamse land.

Vandaag heb ik daadwerkelijk kennis gemaakt met de kasseistroken die bekend zijn van de ronde van Vlaanderen ofwel uit “De Hoogmis” van Vlaanderen Mijn bed stond vannacht 5 km voor de muur een stuk kasseien die in België bijna heilig is en zeker in wielerland.

Ik ben ook aan de beroemde klim begonnen omdat ik met bepakte fiets dit graag had willen verwezenlijken maar ben halverwege omgedraaid om een ander record veilig te stellen n.l. De laatste 3500 km niet meer gelopen. Het lijkt mij overbodig om hier verder uitleg over te geven al stel ik het wel op prijs dat er geen misverstanden ontstaan over lopen, een term die in wielerland eigenlijk niet bestaat en ik wilde dit juist eerbiedigen en daarom heb ik hem niet helemaal gefietst.

Vandaag enkele malen geprobeerd om het verslag te versturen maar dat is en blijft een probleem en ik vermoed tot in Holland toe. Jammer want ik heb wel gemerkt dat er velen met de regelmaat naar kijken. De achterban is dan ook gehandicapt want men kan ook niet reageren.

De route ging vandaag hoofdzakelijk over jaagpaden langs kanalen wat voldoende mogelijkheden schiep om rond te kijken en ook te zien viel. Ik ben vandaag meer wielrenners met de renfiets tegengekomen als de hele reis samen, een bewijs dat het wielrennen hier echt nog leeft. Dat was ook te zien op de wegen deze stonden n.l. vol met peilen en aanwijzingen.

Wel ben ik door een dicht bevolkt gebied gereden waar dat de dorpen aan elkaar geregen waren, ook waren de bebordingen van een bedenkelijk peil en bleek het nogal eens ingewikkeld te zijn om de juiste weg te vinden. Wij hebben wel eens kritiek dat er teveel borden staan hier is het tegendeel het geval.

Uiteindelijk ben ik gestopt in Mechelen en mijn tent opgezet op een recreatie terrein met een grote waterplas waar dagrecreatie mogelijk is. Hier is beperkt plaats voor trekkers met buitengewoon goede voorzieningen, men krijgt de sleutel van de was en douche gelegenheid en deze zijn proper en schoon.

Morgen gaat het richting Nederlandse grens hoe en waar moet ik nog even uitzoeken de route loopt over Breda naar Haarlem maar dat ga ik dus niet doen ik draai namelijk eerder rechts af. Maar dat zien wij morgen weer…………………………………

Dagafstand 90,13 km
Gem.Snelheid 17 km/uur
Max. snelheid 29,94 km/uur
Daghoogte 170 meter

7 reacties op 23 juni – Een volle dag door het Vlaamse land.

 • Sjoerd

  Hallo Johannes,

  Gelukkig kun je weer berichten plaatsen, Ik was namenlijk erg benieuwd naar het verdere verloop van je reis. Ik lees je verslag al sinds het begin in april.
  Een geweldige reis en een enorme prestatie. Je hebt hier ook erg leuk verslag van gedaan. Wij kennen elkaar niet, ik ben deze site op het net tegengkomen.
  Veel succes met de laatste loodjes.
  Vriendlijke groeten uit Friesland,
  Sjoerd

 • tars

  pfff, ik ben er doorheen. Ik snap dat de beklimming uit ” de Hoogmis van Vlaanderen” geen makkie is, maar wat dacht je van 10 dagverslagen van jou in een keer uitlezen??!
  Je laatste verslag was geschreven toen je juist Spanje verlaten had, en nu ik dit lees kun je al bijna de lampen van het Philips stadion zien (ook geen fijne thuiskomst …) Na ons bezoek aan Spanje kan ik me voorstellen dat je de laatste dagen wat minder poëtisch kunt schrijven over de omgeving waar je de afgelopen dagen doorheen hebt gefiets. Hoewel die delen van Frankrijk en Belgie zeker ook de moeite van het aanschouwen waard zijn, zijn alle superlatieven al aan het magnifieke Spaanse binnenland vergeven. Maar als je straks weer Brabant in rijdt, met zijn prachtige mega-varkensstallen, de oneindig vlakke weilanden met van die magnifieke hoogspanningsmasten erin, de brede (snel)wegen die de enkele bossen die er nog zijn zo mooi in stukjes verdeeld, en niet te vergeten de vele turborotondes die als paddestoelen de grond uit schieten, dan zul je tevreden vast stellen: ik ben weer thuis. En zeg nou eerlijk: als het hier mooier was geweest als daar, met de vele prachtige gebouwen, natuur en vergezichten die je op je tocht hebt mogen zien, dan was je missie een stuk minder romantisch en veel saaier geweest. Toch?
  Tot zaterdag Johannes, dan gaan we d’r ene op vatte. Op JOU tocht van vele duizenden kilometers en zijn bijna evenveel volgers. Met mij een beetje achterop. Ik zal het missen….
  ” Regreso Seguro”, Tars

 • jan van der kruisjkruis

  Hallo Johannes,

  Ongelooflijk, alweer bijna thuis. Je bent een geweldige ervaring rijker.Je hebt een geweldige reis gemaakt en ik heb genoten van je verslagen. Ik wil je weer graag snel ontmoeten.Vele groeten en fantastische thuiskomst. Overigens ga IK ZONDAG de ronde van vlaanderen fietsen.

  Jan van der Kruis

 • mirjam

  Hey Johannes,
  Wat fijn om weer wat berichtjes van je te lezen!! Zo te lezen, rij je morgen in onze buurt, wij geven je in gedachten een duwtje in de rug richting Bakel!!
  Wat een prestatie!!! Wij zijn trots dat we zo’n oom hebben (waren we al, maar nu nog meer…..)
  Tot gauw!

  Mirjam (en de rest van de familie)

 • lea en peer

  Hoi Johannes,

  Wij hebben genoten van je verslagen. Een hele knappe prestatie waar je heel trots op mag zijn.
  Geniet morgen van je thuiskomst in Bakel.
  Wij komen binnenkort op de koffie om te horen hoe het allemaal is geweest.

  Veel groeten
  Lea, peer Mike en Kevin

 • Frans Knapen

  Johannes: welkom thuis! De gemeente Gemert-Bakel is vandaag flink in de weer met het plaatsen van dranghekken e.d.

 • Sandra en Mike

  Beste Johannes,

  Ook wij hebben vanuit Blitterswijck met bewondering kennis genomen van je geweldige reis.
  We hopen dat je goed thuiskomt die laatste kilometers, en misschien tot gauw om in ieder geval iets van de verhalen ‘live’ te horen.

  Groetjes Sandra en Mike……