21 juni - Weer een uitzonderlijke ervaring

Zeer vroeg vertrokken vanuit Compiegne maar die tijdswinst werd al voor negen uur teniet gedaan omdat ik weer eens de verkeerde kant opfietste en dat pas na 6 km in de gaten kreeg. De route binnendoor om op het juiste pad te komen was ook al geen succes zodat ik uiteindelijk 18 km verkeerd had gefietst. Maar niet bij de pakken neer gaan zitten want ik zal toch verder moeten.

Het is wel de hele dag droog gebleven zonder dat ik de zon gezien heb.Het landschap waar de route doorloopt bestaat vrijwel geheel uit landbouw met naast de gerst en tarwe opvallend veel erwten en tuinbonen. Sommige stukken was veeteelt maar dat komt dat de grond nogal wat stenen bevat en dus niet zo geschikt is voor akkerbouw.

De wind speelde ook vandaag weer parten door hem de hele dag op kop te hebben, maar hoe gek het ook klinkt, je went eraan.

Ik ben vandaag in tegenstelling tot gisteren enkele Nederlanders tegengekomen, andere nationaliteiten fietsen niet op een enkele Vlaming na. Tegen de middag kwam twee mannen tegen, vader en zoon genaamd Johannes en Kasper. Johannes was met de fiets en begeleide zijn zoon Kasper die op rollerskates de tocht naar Santiago maakte wat toch wel een grote stunt genoemd mag worden. Hij had ook al een flinke schuiver gemaakt er was behoorlijk wat vel van zijn been af.

Ze maakte deze gesponsorde tocht met de opbrengst voor een weeshuis in Nepal. In en rond Rotterdam ,waar ze vandaan kwamen, is nog wat werk hierop gedaan zoals op scholen en van allerlei andere activiteiten om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Het zal mij dan ook benieuwen of het allemaal gaat lukken. De grootste bewondering had ik voor de leeftijd. Kasper, de zoon, was 56 jaar en Johannes 79 jaar. Prachtig om te zien Af en toe kon de begeleider niet bijhouden met name bergopwaarts en dat wist hij dan weer te compenseren met de afdalingen. Het is ongetwijfeld interessant hoe het deze twee vergaat. Ze zijn te volgen op www.nepal2.reismee.nl.

Na de middag kwam ik nog een man uit Den Helder tegen en vlak daarachter een stel uit Zuid-Holland. Het is vrij normaal dat wanneer je fietsers tegen komt even stopt en dikwijls kan dan aan elkaar nuttige tips verteld worden bovendien is het altijd gezellig en hebben ze allemaal dezelfde hobby tenslotte en vrijwel altijd dezelfde interesses.

Na ruim 137 km ben ik vanavond gestopt in Les Rues des Vignes bij een vrouwke van een jaar of 60 die samen met haar moeder op een oude boerderij woont. Ik mag gebruik maken van haar privé toilet en douche bovendien heb ik afgesproken dat ik vanavond mee eet, en ook dat zal mij benieuwen. Mijn tent heb ik opgezet achter het huis en terwijl ik mijn verslag aan het maken ben zet ze geregeld biets langs mij neer. Het begon met een biertje en zojuist een bakje met chips en een glas drinken wat een anijs smaak heeft met ijs in ieder geval lekker.

Zojuist heb ik nog eens in mijn route boekje gekeken en ga er van uit dat ik met geen onvoorziene omstandigheden a.s. zaterdag rond de middag Bakel zal binnenrollen.

Dagafstand 137,43 km
Gem. snelheid 16,80 km/uur
Max. snelheid 41,23 km/uur
Daghoogte 912 meter

Comments are closed.