10 juni - Vandaag Frankrijk weer binnengevallen.

De dag evaluerend kan ik niet anders concluderen dan dat ik vandaag een absolute topdag had als het gaat om de sportieve prestatie. Ver voor Pamplona gestart en om 4 uur over de Pyreneeën en in St. Jean Pied De Port de tent opgezet op de municipal camping. Het heeft er alle schijn van dat e.e.a. steeds makkelijker gaat maar daar heb ik mijn twijfels over. Wel heb ik de overtuiging dat de kilo`s die ik mee moet sleuren beduidend minder zijn dan 7 weken geleden maar dat alleen kan niet de verklaring zijn van een prestatie als vandaag.

Wat jammer is tijdens de tocht is dat alles zo gewoon begint te worden en dat al het mooie en onwaarschijnlijke in mijn verslagen enigszins onderbelicht blijven. Een uitvloeisel van de vele indrukken die men opdoet bij zo`n ferme fietstocht.

Het was vandaag weer genieten van een geheel nieuw landschap. Ditmaal door de Pyreneeën met haar steile en rotsachtige bergen. De scherprechter was vandaag onherroepelijk de Roelandpas welke ik al eens een keer met Annie vanaf de andere kant beklommen had. Tijdens de afdaling is voor mij nogmaals bevestigd dat de pas in 2004 nogmaals als een prestatie gezien mag worden, zeker door ons Annie, die indertijd het voortouw nam en als eerste boven was. Genieten was het daarom met deze fijne herinnering als extra stimulans.

De leefgewoontes zullen hier in Frankrijk zeker bijgesteld worden onder andere omdat het leven hier een stuk duurder is maar ook de Auberges spaarzamer zullen gaan worden.

Vandaag ben ik ook de 4000 km op mijn teller gepasseerd waaruit ik moet concluderen dat het al begint op te schieten. Ook moet ik toegeven dat de gedachte om hier en daar de tocht in te korten steeds meer terrein in mijn hoofd aan het winnen is maar hoe wat en waar is mij nog niet duidelijk mogelijk morgen meer hierover.

Dagafstand 124,56 km
Gem. snelheid 18,65 km/uur
Max. snelheid 62,34 km/uur
Daghoogte 1520 meter

Comments are closed.