6 juni - Je krijgt wat je verdiend !

Samen met Annie de nacht doorgebracht in een matig doch knusse hostal, al hadden wij wel eens de indruk dat het een bejaardenhuis was, gezien de gemiddelde leeftijd inclusief de eigenaar. Af gesproken was dat wij bij de fietsen konden en dat wij om uiterlijk 8 uur aan zouden kunnen schuiven voor het ontbijt. Maar in de praktijk was het heel anders, wij konden niet bij de fietsen want geen enkele sleutel paste op de garagedeur. Niemand was er wakker te krijgen dus wij hingen maar wat rond tot er leven in de brouwerij kwam en dat was pas om 9 uur zodat wij pas om 10 uur vertrokken.

Afgesproken was dat wij gewoon onze fietstocht zouden voortzetten en de overgevlogen gasten zouden zelf een invulling geven aan de dag s`avonds zouden wij elkaar weer zien bij de Auberge in Camporredondo de Alba.

Vandaag hadden wij een relatief makkelijke dag met een bergachtige omgeving afgewisseld met bossen met hoofdzakelijk eiken en rotspartijen in de meest uiteenlopende vormen. Opvallend was ook weer de vele gele brem over het algemeen was het veeteelt wanneer het geen bossen waren. De gehele dag hadden wij te maken met lichte bewolking met af en toe zon maar het belangrijkste was dat het droog was. Wel was het fantastisch om weer langs een stuwmeer te fietsen met alle natuur en mooie plaatjes die dan te aanschouwen zijn.

Toen wij door het stadje Guardo kwamen was daar juist een processie aan de gang met alles erop en eraan kleine kinderen verkleed als engeltjes inclusief veren vleugels. Uit eindelijk kwamen wij aan op de plaats van bestemming en bleek de Auberge niet meer te bestaan en hebben wij een stuk van een hotel afgehuurd tegen een schappelijke prijs van 15,= Euro p/persoon.

Opvallend tijdens deze tocht is het steeds drukker wordende auto verkeer maar ik heb ook de indruk dat de ontvolking van het platteland hier in mindere mate aan de orde is, ook wonen er meer vermogende want wat ik eerst helemaal nooit zag zoals bv een zwembad aan huis zie ik steeds vaker.

Ik zit inmiddels in de Provincie Palencia, een prachtig bergachtig gebied en het zal mij benieuwen hoe het morgen is maar daarover morgen meer……………..

Dagafstand 73,88 km
Gem. snelheid 16,86 km?uur
Max. snelheid 62,34 km/uur
Daghoogte 1161 meter

Comments are closed.